Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ταξικά ψήφισαν οι μεταλλεργάτες

Νικητής και ακόμα πιο ενισχυμένος αναδείχτηκε, για μια ακόμα φορά, ο «Ενιαίος Συνδυασμός Εργατοτεχνιτών Μετάλλου», που υποστηρίζεται από τις ταξικές δυνάμεις του ταξικού κινήματος, στις εκλογές που έγιναν στην Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Νομού Λάρισας. Και σ' αυτές τις εκλογές ο «Ενιαίος Συνδυασμός Εργατοτεχνιτών Μετάλλου» πέτυχε τη νίκη με ποσοστό 83,2%. Με μεγάλη διαφορά, δηλαδή, έναντι του ποσοστού 13,6% που έλαβε ο συνδυασμός που στηρίζει η ΠΑΣΚΕ. Ταυτόχρονα ελπιδοφόρα μηνύματα στέλνει και η αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες σε σχέση μ' αυτή το 2000. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η νέα ταξική νίκη έρχεται λίγο πριν τη διεξαγωγή του 25ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Συγκεκριμένα στις εκλογές ψήφισαν 600 εργαζόμενοι έναντι 427 το 2000. Αναλυτικά ο «Ενιαίος Συνδυασμός Εργατοτεχνιτών Μετάλλου» έλαβε 492 ψήφους έναντι 360 ψήφων που είχε λάβει το 2000, ενώ εξέλεξε 8 μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου, 13 αντιπροσώπους στο ΕΚ Λάρισας από 10 που είχε και 5 αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου από 4.

Το ποσοστό της παράταξης «Ενότητα Εργαζομένων Μετάλλου» που στηρίζεται από την ΠΑΣΚΕ μένει στα ίδια, σχεδόν, χαμηλά επίπεδα που είχε, καθώς έλαβε μόνο 82 ψήφους, εξέλεξε ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο, δύο αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και έναν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ