Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Δε γράφουν εργαζόμενους σε σωματείο

Την αντεργατική στάση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Πιερίας και συγκεκριμένα του προέδρου Βαλάση Κοτρώνη, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Πιερίας, για τη μη εγγραφή μελών στο σωματείο αν και πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 1264/82 περί συνδικαλιστικού κινήματος, που υπερτερεί από κάθε καταστατικό σωματείου.

Στην ανακοίνωση - καταγγελία η ΕΣΑΚ επισημαίνει, ότι η παράνομη αυτή στάση υπονομεύει την ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος και την οργάνωση των εργαζομένων σε μια περίοδο που τα δικαιώματά τους δέχονται άγρια επίθεση από την εργοδοσία.

Ενώ θα έπρεπε να πρωτοστατεί, συνεχίζει, για την οργάνωση των εργαζομένων στο χώρο και τη συσπείρωσή τους γύρω από το σωματείο, αφήνει έξω από αυτό εργαζόμενους επειδή θεωρεί το σωματείο κλειστή οργάνωση και προσωπική υπόθεση.

Η ΕΣΑΚ καταλήγοντας, καλεί τη διοίκηση να αναθεωρήσει τη στάση της για το καλό του κλάδου και ζητάει την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης. Τέλος, δηλώνει ότι σε περίπτωση που δε λυθεί το ζήτημα, θα προσφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ