Σάββατο 2 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Προς συνέδριο το Εργατικό Κέντρο

Συνέδριο προκειμένου να καθορίσει το σχέδιο δράσης του, για το επόμενο διάστημα, οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, στις 10 του Μάρτη. Ιδιαίτερη θέση θα έχει το θέμα της ανεργίας καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του Εργατικού Κέντρου, έχει φτάσει στο 25% αφ' ότου έκλεισαν και τα καπνεργοστάσια της περιοχής, ενώ αναμένεται παραπέρα άνοδος της ανεργίας με το κλιμακούμενο ξεκλήρισμα της αγροτιάς που αναγκάζει τους νέους ανθρώπους να ψάχνουν αλλού για δουλιά.

Ενόψει του Συνεδρίου το Εργατικό Κέντρο προγραμματίζει μια σειρά από εκδηλώσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς για να συζητήσει με τους εργαζόμενους και τους άνεργους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τη διέξοδο που μπορεί να δοθεί. Παράλληλα, η Επιτροπή Νέων του Εργατικού Κέντρου θα κάνει περιοδείες στον ΟΑΕΔ, στα ΚΕΚ, στα ΙΕΚ, στα Νυχτερινά σχολεία και θα μιλήσει με τους νέους εργαζόμενους.

Το Σάββατο 9 Μάρτη, στις 7μ.μ., οργανώνεται εκδήλωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για τους μαθητές και τους νέους εργαζόμενους με θέμα «Τα δικαιώματα των νέων στην εκπαίδευση, στη δουλειά και την Κοινωνική Ασφάλιση».

Στο Συνέδριο έχουν καλεστεί να πάρουν μέρος στη συζήτηση αντιπροσωπείες από τα Εργατικά Κέντρα του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου και της Λευκάδας καθώς επίσης εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, της Επιτροπής για την Κοινωνική Ασφάλιση και της Αντιπολεμικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ