Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Επτά νεκροί από πυρ αστυνομικών

ΣΚΟΠΙΑ.-

Λιγοστές παρέμεναν και χτες οι πληροφορίες σχετικά με τις συγκρούσεις αστυνομικών δυνάμεων με αλλοδαπούς, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, επτά άτομα. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Λιούμπε Μπόσκοφσκι, δύο από τα θύματα ήταν Πακιστανοί «με πολεμική εμπειρία σε Αφγανιστάν και Βαλκάνια».

Νωρίτερα, ο ίδιος υπουργός είχε ανακοινώσει πως η αστυνομία σκότωσε τους άνδρες αυτούς στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών που σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου κοντά στα Σκόπια όταν «άνοιξαν πυρ, αφού τους ζητήθηκε να παραδοθούν». Επιπλέον, η αστυνομία των Σκοπίων είχε ανακοινώσει ότι οι άνδρες ήταν ύποπτοι σαν μέλη «διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης που έχει διασυνδέσεις με Αλβανούς αυτονομιστές» και πως «σχεδίαζαν να επιτεθούν σε δυτικές διπλωματικές αποστολές».

Δυτικός διπλωμάτης που φέρεται να είδε τα πτώματα το Σαββατοκύριακο, δήλωσε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία πως «οι άνδρες μοιάζει να είναι Ασιάτες». Ο ίδιος μάλιστα διαπίστωσε πως υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά τόσο γύρω από την ταυτότητα των θυμάτων (που κατά τις αρχές της ΠΓΔΜ δεν είναι παρά «μουτζαχεντίν - τρομοκράτες»), όσο και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκαν οι επτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ