Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ
Εκπληξη τα αποτελέσματα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Μπορεί ο «κοκκινοπράσινος» κυβερνητικός συνασπισμός να θεωρείται ότι βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση και όλες οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης να δείχνουν ότι η αντιπολίτευση, οι Χριστιανοδημοκράτες, έχουν σαφέστατο προβάδισμα ενόψει των γενικών εκλογών του Σεπτέμβρη, όμως οι δημοτικές εκλογές στη Βαυαρία επιφύλαξαν μάλλον δυσάρεστη έκπληξη για την αντιπολίτευση...

Μάλιστα τα αποτέλεσμά τους χαρακτηρίστηκαν «ψυχρολουσία» με αποδέκτη τον Εντμουντ Στόιμπερ, σχετικοποιώντας δραστικά στο επίπεδο αυτής τουλάχιστον της εκλογικής αναμέτρησης την πολιτική δυναμική που είχε δημιουργήσει υπέρ των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης CDU/CSU η ανακήρυξη του Βαυαρού πρωθυπουργού και προέδρου του CSU ως υποψηφίου καγκελαρίου στις εθνικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στα μεγάλα αστικά κέντρα, όχι μόνο δεν κέρδισαν, αλλά έχασαν επιπλέον ποσοστά, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 1996. Στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, που εκ παραδόσεως αποτελεί προπύργιο του SPD, εν αντιθέσει της απόλυτης πλειοψηφίας που διαθέτει επί 50 χρόνια το CSU στο νοτιότερο κρατίδιο της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος Κρίστιαν Ούντε, με 64,5% όχι μόνο διατήρησε, αλλά βελτίωσε το ποσοστό του, ενώ ο αντίπαλός του Χανς Πόντιουκ (CSU) με 29,3 % δεν πήρε ούτε τις μισές ψήφους. Θετικά αποτελέσματα για τους υποψηφίους του SPD υπήρξαν και στη Νυρεμβέργη, στη Φιρτ και στο Αουγκσμουργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ