Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
Σε... τηλεφώνημα αποδίδουν τη «μη σύλληψη» Κάρατζιτς

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-

Ερευνα διενεργεί η διοίκηση της ΝΑΤΟικής δύναμης που εδρεύει στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη (SFOR) προκειμένου να διερευνήσει τις πληροφορίες που διέρρευσαν μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας και της Βρετανίας σε εφημερίδες αμφοτέρων χωρών, σύμφωνα με τις οποίες, ένας Γάλλος λοχαγός, αξιωματούχος της SFOR, ενημέρωσε «εγκαίρως» Σερβοβόσνιο αστυνομικό αξιωματούχο για τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν άνδρες της δύναμης την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή με στόχο τη σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Τα δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας «Αμπντεμπλατ», «Τάιμς του Λονδίνου» και «Ντέιλι Μέιλ» αναφέρουν πως η συγκεκριμένη τηλεφωνική συνομιλία «καταγράφηκε» από δυτικές μυστικές υπηρεσίες και πως εξαιτίας αυτού του... τηλεφωνήματος η SFOR απέτυχε να συλλάβει τον πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αμπντεμπλατ» του Αμβούργου, που επικαλείται το πρωτόκολλο υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κινητών τηλεφώνων μίας από τις δυτικές χώρες που μετέχουν στη SFOR, η συνομιλία ανάμεσα στο Γάλλο λοχαγό και Σερβοβόσνιο αστυνομικό αξιωματούχο έγινε λίγη ώρα πριν την έναρξη της σχετικής επιχείρησης των στρατιωτών της πολυεθνικής δύναμης την περασμένη Πέμπτη.

«Γιατί η SFOR κάνει περιπολίες εδώ καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας;» φαίνεται να ρώτησε ο αξιωματικός της σερβικής αστυνομίας. «Η Φότσα και τα περίχωρά της είχαν πάντοτε ενδιαφέρον για εμάς, ιδιαίτερα σήμερα» φέρεται πως απάντησε ο Γάλλος αξιωματικός. Οταν ο Σερβοβόσνιος αστυνομικός αξιωματούχος ρώτησε «γιατί», τότε ο Γάλλος λοχαγός αρκέστηκε να πει: «Είναι γνωστό σε όλους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ