Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Απίστευτος ο απολογισμός της θρησκευτικής βίας

ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ και ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Τους 544 έφθασαν οι νεκροί στο κρατίδιο Γκουτζαράτ από την έξαρση της θρησκευτικής βίας που είχε «ποσοτικά μειωθεί», αλλά συνεχιζόταν και χτες.

Η κρατιδιακή αστυνομία επιβεβαίωνε χτες 486 θανάτους ως «συνέπεια» της εκστρατείας αντιποίνων των Ινδουιστών για την πυρπόληση του τρένου στην Γκόντρα που είχε κοστίσει 58 ζωές. Ο απίστευτος αυτός απολογισμός περιέλαβε δύο τελευταίους νεκρούς που έπεσαν νεκροί από πυρά των αστυνομικών επειδή παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε 26 πόλεις του κρατιδίου.

Και ενώ η βία είχε «αποκλιμακωθεί» και συνεχιζόταν με σποραδικά επεισόδια, και ο πρωθυπουργός Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ χαρακτήριζε «όνειδος» τα όσα συνέβησαν (παρά το ότι το ίδιο του το κόμμα είχε συμμετοχή σε αυτά...), οι φόβοι αναζωπύρωσης της έντασης έρχονταν ξανά στο προσκήνιο, καθώς το κίνημα/ κόμμα Βίσουα Χίντου Παρισάντ (VHP) επιμένει να αναγείρει ναό στην πόλη Αγιόντχα, σε σημείο όπου βρισκόταν ένα πανάρχαιο τζαμί που είχε πυρποληθεί. Οι μουσουλμανικές οργανώσεις απάντησαν ότι «δε θα μπορέσουν να συγκρατήσουν» τους οπαδούς τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ