Παρασκευή 1 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τη Δευτέρα καταθέτει τον απαράδεκτο νέο νόμο - πλαίσιο

Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να προωθηθεί στην αρμόδια Επιτροπή τις επόμενες μέρες το απαράδεκτο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο θα προωθηθεί στην Ολομέλεια την παραπάνω βδομάδα, 11 - 15 Ιούλη, με την ημερομηνία να αποφασίζεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιούλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος νόμος - πλαίσιο είχε παρουσιαστεί από την υπουργό Παιδείας στα τέλη Μάη, τέθηκε στη «διαβούλευση» και τώρα αναμένεται να κατατεθεί με τις όποιες συμπληρώσεις έχει κάνει το υπουργείο Παιδείας. Η στόχευση του νόμου - πλαισίου είναι να συγκεντρώσει την έως τώρα νομοθεσία για τα ΑΕΙ, με στόχο τη διεύρυνση της υπάρχουσας αγοράς Ανώτατης Εκπαίδευσης με μια πανσπερμία προγραμμάτων και τίτλων σπουδών, τη διευκόλυνση της όλο και μεγαλύτερης διασύνδεσης των ΑΕΙ με τις επιχειρήσεις, ενώ επιχειρεί και την υπονόμευση των φοιτητικών συλλόγων ως οργάνων εκπροσώπησης των φοιτητών.

Ο νέος νόμος - πλαίσιο έχει συναντήσει την καταδίκη των φοιτητικών συλλόγων, καθώς και των σωματείων των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και των συλλόγων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού στα ΑΕΙ, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία τον απορρίπτουν στο σύνολό του και ζητούν να μην κατατεθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ