Παρασκευή 1 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαίτησαν καμία συμμετοχή στο ΝΑΤΟικό σφαγείο!

Με μαχητικές δράσεις σε βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια και διόδια

Την αντίθεσή τους στη Σύνοδο Κορυφής του εγκληματικού οργανισμού του ΝΑΤΟ, και στις επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις των ηγετών του, εξέφρασαν Επιτροπές Ειρήνης σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας με μαχητικές δράσεις σε βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια και διόδια των περιοχών τους.

Από χτες το πρωί βρέθηκαν «στο πόδι» με ανακοινώσεις, πανό και συνθήματα, καλώντας σε συναγερμό τους εργαζόμενους, τη νεολαία, συνολικά τα λαϊκά στρώματα, για τις νέες αποφάσεις του ΝΑΤΟ και τους κινδύνους που δημιουργούνται για τους λαούς.

Απαίτησαν συνολικά να μην έχει η Ελλάδα «Καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ το σφαγείο», «Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου», να μη δοθεί «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», αλλά και να μη βγει κανένας φαντάρος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων, να μη σταλεί πολεμικό υλικό για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε κανένα μέτωπο.

Κάλεσαν δε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό, να μη δεχτούν το μέλλον που τους ετοιμάζουν τα ιμπεριαλιστικά «γεράκια», να στείλουν τους ανεπιθύμητους «Yankees» στα σπίτια τους, αλλά και με την πάλη τους να σταθούν απέναντι στους νέους επικίνδυνους σχεδιασμούς της Συνόδου.

Αυτά τα μηνύματα, με συνθήματα, πανό και ανακοινώσεις, μεταφέρθηκαν και στο προσωπικό (στελέχη, φαντάρους κ.λπ.) των Ενόπλων Δυνάμεων, με παρεμβάσεις όπως στην 116 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στον Αραξο, στο ΚΕΤΧΝ στην Πάτρα, αλλά και στη βάση του Ακτίου, στο στρατόπεδο «Μουστακλή» στο Μεσολόγγι και στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα.


Στον Αραξο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στην είσοδο του αεροδρομίου, ενώ διαβάστηκε το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας. Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε στο ΚΕΤΧΝ Πάτρας, όπου ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Στο Ακτιο, η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου κρέμασε πανό έξω από την πύλη της βάσης, απαιτώντας να φύγει το ΝΑΤΟ. Διαμαρτυρία έγινε και στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, όπου πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος», με τη συμμετοχή χωρών - μελών της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Παρεμβάσεις - λαϊκές διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν στα λιμάνια της Ζακύνθου, του Πόρου, της Κεφαλονιάς και του Πισαετού Ιθάκης, αλλά και στα αεροδρόμια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, με σκοπό να ενημερωθεί ο λαός, αλλά και οι επισκέπτες, με ανακοινώσεις και καλέσματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του.

Στα διόδια του Αιγίου στην Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών βρέθηκε η Επιτροπή Ειρήνης Αιγιαλείας, με ανακοινώσεις και συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ, ενημερώνοντας τους διερχόμενους οδηγούς και καλώντας τους να πουν «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σ' αυτόν.

Μαχητική κινητοποίηση στην 110 Πτέρυγα Μάχης


«Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» ήταν το μήνυμα που στάλθηκε την Τετάρτη το βράδυ από την κινητοποίηση που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, στη Λάρισα, έξω από την 110 Πτέρυγα Μάχης, στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων που αναπτύσσονται αυτές τις μέρες ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι διαδηλωτές ανέδειξαν τις ευθύνες των κυβερνήσεων και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που προσδένουν τη χώρα και την περιοχή της Θεσσαλίας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό σε στόχο αντιποίνων.

Σε αυτό το πλαίσιο απαίτησαν να κλείσουν και να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις, να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων, ενώ ανέδειξαν ότι το ΝΑΤΟ δεν εγγυάται τη σταθερότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αντίθετα έχει αποτελέσει τον κύριο παράγοντα πολέμων, επεμβάσεων και αλλαγής συνόρων.







Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ