Παρασκευή 1 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ ενάντια στην πολιτική που θεωρεί κόστος τις λαϊκές ανάγκες

Με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ την Τρίτη, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Πολιτική Προστασία στον αντίποδα της "πράσινης" καπιταλιστικής ανάπτυξης» και κεντρικό ομιλητή τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος της ΚΕΟΕ του Κόμματος και υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Εκτορας Γάζος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, τονίζοντας την αναγκαιότητα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για την αγωνιστική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και γενικότερα των λαϊκών προβλημάτων.

Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έγιναν επίσης από τον Βασίλη Κρανιά, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Καρδίτσας, τον Μιχάλη Σκαρβέλη, δασολόγο, καθηγητή στο Τμήμα Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Παναγιώτη Ανδρεόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καρδίτσας, και τον Βασίλη Ελευθερίου, δημοτικό σύμβουλο Λ. Πλαστήρα και πρόεδρο του Συλλόγου Τοπογράφων Νομού Καρδίτσας.

Ο Α. Ραλλάτος αρχικά αναφέρθηκε στις πολύμορφες προσπάθειες που κάνει το ΚΚΕ για την ανάδειξη του ζητήματος της Πολιτικής Προστασίας από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων: «Οι δυνάμεις μας ρίχνονται στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, στην προσπάθεια αλληλεγγύης για τους πληγέντες από πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές. Πρωτοστατούν στην οργάνωση και στη διεκδίκηση των αιτημάτων αποζημίωσης και αποκατάστασης του εισοδήματος και της λαϊκής περιουσίας, μέσα από μαζικούς φορείς, οργανώσεις και επιτροπές αγώνα».

Στη συνέχεια ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο μένει απροστάτευτος ο λαός απέναντι σε αναμενόμενα φυσικά φαινόμενα: «Η λειτουργία της οικονομίας με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος και η χάραξη της κρατικής πολιτικής σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες ενίσχυσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, η εμπορευματοποίηση της γης, του νερού, των δασών, της ανθρώπινης υγείας, ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων, ο προσανατολισμός της κρατικής χρηματοδότησης σύμφωνα με τη στρατηγική αυτή, υπονομεύουν όλες τις βασικές πλευρές ενός αποτελεσματικού σχεδιασμού: Την πρόληψη και τον προσανατολισμό της έρευνας, το περιεχόμενο των σχετικών μελετών, τον κρατικό έλεγχο, την επιλογή και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων, την εκπαίδευση, την ενημέρωση. Υπονομεύουν τη δυνατότητα σχεδιασμού για τη συνδυασμένη ικανοποίηση του συνόλου των κοινωνικών αναγκών».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «η αντισεισμική προστασία, η ολοκληρωμένη διαχείριση των νερών και στο πλαίσιό της η αντιπλημμυρική προστασία, η ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών από κάθε κίνδυνο και στο πλαίσιό της η σύγχρονη αντιπυρική προστασία, η συνολική προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος απαιτεί ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Για να ανοίξει αυτός ο ελπιδοφόρος δρόμος, το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τον λαό να συμπορευτούν αγωνιστικά μαζί του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ