Πέμπτη 7 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Τα υπόλοιπα κόμματα

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Μ. Κατρίνης, ανοίγοντας όλη την αντιδραστική «βεντάλια» προτάσεων του κόμματός του, αναφέρθηκε στις προτάσεις για την Ενέργεια που αφήνουν άθικτες όλες τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας, πρότεινε κι αυτός «κίνητρα στις επιχειρήσεις για νέες προσλήψεις», όπως γενναίες φοροαπαλλαγές σε μία επιχείρηση λόγω νέων προσλήψεων, καθώς και τη «θεσμική ενίσχυση» του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, των ψίχουλων δηλαδή τα οποία είναι και τα μόνα που «εγγυώνται» για τον λαό όλα τα αστικά κόμματα. Είπε ακόμα ότι οι προτάσεις αυτές «θέτουν διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις ιδέες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και στον λαϊκισμό» και ζήτησε από τον λαό να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ για «να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο» στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος, πέρα από τα γνωστά εθνικιστικά του παραληρήματα, αβαντάρισε ανοιχτά τη ΝΔ, καλώντας τη «να κάνουμε μαζί» Εξεταστική Επιτροπή για τον «εφιάλτη της διακυβέρνησης», με τις «κλεισμένες τράπεζες» του 2015 - 2016, απέδωσε σε «λαθάκια» της τους αυξημένους λογαριασμούς και συνολικά την αντιλαϊκή της πολιτική, ενώ την κατηγόρησε για «επιδοματική πολιτική» που κάνει ...«τους Ελληνες μαλθακούς», ζητώντας «προστασία των ελληνικών επιχειρήσεων».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει εκλογές, λέγοντας ότι «η χώρα είναι ακυβέρνητη»... Την κατηγόρησε για «αισχροκέρδεια» εξαιτίας της ακρίβειας, ενώ την ίδια ώρα έπινε νερό στο όνομα στο όνομα των «πράσινων» μπίζνες, και ζήτησε ξανά Εξεταστική Επιτροπή για το 2015.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ