Πέμπτη 7 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Ηχηρή απάντηση των εργαζομένων στον αυταρχισμό κυβέρνησης και διοίκησης

Ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και της διοίκησης του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα, στο πλαίσιο στάσης εργασίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Γιώργος Φερεντίνος, αφού αναφέρθηκε στους λόγους της κινητοποίησης, κάλεσε σε ένταση της πάλης για να μην περάσει ο αυταρχισμός, γιατί, όπως είπε, «δεν περισσεύει κανένας, είμαστε όλοι εδώ, όλοι για έναν και ένας για όλους».

Υπενθυμίζεται ότι στον «Ευαγγελισμό» ένας συνδικαλιστής γιατρός (Νικόλας Σκούφογλου) απολύεται παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλα κενά και προφανείς ανάγκες, όπως και ότι υπάρχουν θετικές εισηγήσεις από τους διευθυντές.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, «είναι η πρώτη περίπτωση παρατασιακού γιατρού στο νοσοκομείο μας που δεν ανανεώνεται η σύμβαση. Πρόκειται για εκδικητική απόλυση που έρχεται ως συνέχεια της περυσινής επιβολής προστίμου στον ίδιο, με πρόσχημα "απρεπούς συμπεριφοράς", ενώ στην πραγματικότητα ο συνάδελφος μίλησε για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο».

Παράλληλα, η συνδικαλίστρια Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, ΠΕ διοικητικός, εκλεγμένη στο Σωματείο και στην ΠΟΕΔΗΝ, παρότι υπηρετεί επί χρόνια σε ένα σημαντικό και περίπλοκο πόστο με μετρήσιμα αποτελέσματα, αναίτια και χωρίς καν να έχει εκπαιδευτεί αντικαταστάτης, μετακινείται και μάλιστα με «εντέλλεσθε», κάτω από τον μανδύα της «αναβάθμισης» σε θέση προϊσταμένης - με στόχο να απομονωθεί και να εκτεθεί - θέση που αρνείται απόλυτα αιτιολογημένα και σύννομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ