Πέμπτη 21 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Τον πύρινο εφιάλτη βιώνουν για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Αττικής, γεγονός που κάνει και πάλι «κουρελόχαρτο» τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί «ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού αυτή την αντιπυρική περίοδο». Δυο μέρες έκαιγε μέχρι χτες η φωτιά στην Ανατολική Αττική στον ορεινό όγκο της Πεντέλης, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη το απόγευμα κάνοντας στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης και καταστρέφοντας δεκάδες κατοικίες, ενώ χτες εκδηλώθηκε και πάλι το απόγευμα νέα επικίνδυνη πυρκαγιά στη Δυτική Αττική στην περιοχή της Βένιζας των Μεγάρων, που απειλούσε επίσης κατοικημένη περιοχή.

Κοινό χαρακτηριστικό και σε αυτές τις δασικές πυρκαγιές κοντά σε οικισμούς είναι η ανυπαρξία προληπτικών μέτρων, τα ακαθάριστα δάση με τα ξερά χόρτα να φτάνουν το 1 και 1,5 μέτρο να αποτελούν την εύφλεκτη ύλη, αφού τα Δασαρχεία δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους, όντας υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα, ενώ ισχύει ο αντεπιστημονικός διαχωρισμός της δασοπροστασίας από τη δασοπυρόσβεση και μεγάλες είναι οι ελλείψεις των δυνάμεων της Πυροσβεστικής σε έμψυχο υλικό και μέσα.

Κι ενώ αυτή η εγκληματική πολιτική συνεχίζεται, και πάλι τα κυβερνητικά επιτελεία συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι για τα «ακραία φαινόμενα» της «κλιματικής αλλαγής», για τους «ισχυρούς ανέμους» που δεν είναι σύμμαχος στην κατάσβεση, το μικροκλίμα της φωτιάς, το ανάγλυφο της περιοχής, αλλά και το αυτάρεσκο δίλημμα τουλάχιστον να μην έχουμε νεκρούς, βάζοντας τον πήχη στην τραγωδία με τους 100 νεκρούς στο Μάτι. Ετσι μοναδική διέξοδος είναι η εκκένωση των περιοχών με το μήνυμα «112», το «όπου φύγει - φύγει» και ας γίνουν όλα στάχτη.

Από κοντά και οι περιγραφικές αναλύσεις των αστικών ΜΜΕ, που προσπαθούν να κρύψουν αυτές τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες που γεμίζουν τις οθόνες με εικόνες καταστροφής, ανθρώπινα δράματα, αφήνοντας άθικτες τις διαχρονικές αιτίες του επαναλαμβανόμενου εγκλήματος που πληρώνει ο λαός. Τις εικόνες καταστροφής και την αγανάκτηση των κατοίκων που ξεσπιτώθηκαν καταγράφει και το χτεσινό οδοιπορικό του «Ριζοσπάστη» σε λαϊκές περιοχές της Παλλήνης, συνοδεύοντας το κλιμάκιο του ΚΚΕ που βρέθηκε κοντά τους, προσφέροντας ακόμα και μπουκάλια νερό, εκεί που ο κρατικός μηχανισμός δεν φτάνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ