Τετάρτη 27 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μέρα δράσης σήμερα για φθηνές ποιοτικές συγκοινωνίες

Μέρα δράσης για τα ζητήματα των συγκοινωνιών της πόλης και συγκεκριμένα τα προβλήματα του ΟΑΣΘ πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι αποφάσεις στήριξης σωματείων της πόλης προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και τις κινητοποιήσεις τους.

Οπως αναφέρουν και στο ψήφισμά τους τα εργατικά σωματεία, «ο αγώνας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι αγώνας του συνόλου του λαού της πόλης... Με τον κοινό μας αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε να εκσυγχρονιστεί ο στόλος του ΟΑΣΘ για να παρέχονται επαρκείς και ποιοτικές υπηρεσίες μεταφορών στον λαό της πόλης. Να αντιπαλέψουμε τα σχέδια παράδοσης του συγκοινωνιακού έργου (ΜΕΤΡΟ - Λεωφορεία ΟΑΣΘ) σε ιδιώτες για να μη γίνουν οι μεταφορές πανάκριβο εμπόρευμα για τους πολλούς και μέσο πλουτισμού για λίγους επιχειρηματίες».

Στο πλαίσιο της μέρας δράσης θα πραγματοποιηθούν:

Στις 4 π.μ. παρεμβάσεις στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ στα 2 αμαξοστάσια του Οργανισμού στη Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη

Στις 8 - 10 π.μ. και 5 με 6 μ.μ. παρεμβάσεις στους Σταθμούς ΙΚΕΑ, ΝΣ Σταθμού και ΚΤΕΛ

Τα σωματεία και οι φορείς που υπογράφουν το ψήφισμα: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Φαρμάκου και Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδος, Σωματείο Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Ιματισμού Ν. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο «ΤΗΕ ΜΕΤ» Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών ΙΕΚ Θεσσαλονίκης.

Επίσης, την Πέμπτη 28 Ιούλη στις 6 μ.μ., με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΘ σύσκεψη εργατικών σωματείων και φορέων για τον συντονισμό της δράσης για την πραγματοποίηση μεγάλου συλλαλητηρίου για τη συγκοινωνία.

24ωρη απεργία σήμερα για τις απολύσεις στη «Μαλαματίνα»

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στις 5 εκβιαστικές απολύσεις συναδέλφων τους οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα», οι οποίοι μέσα από το επιχειρησιακό τους Σωματείο πραγματοποίησαν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την περασμένη Τρίτη έως την Παρασκευή με καθολική συμμετοχή, ενώ συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε για σήμερα Τετάρτη 27 Ιούλη η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ