Τετάρτη 27 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς διερμηνείς, φάρμακα και γιατρούς οι δομές προσφύγων

Κάλεσμα πάλης στους εργαζόμενους από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ

Τραγικές είναι οι ελλείψεις ως προς τις βασικές υπηρεσίες που θα έπρεπε να λαμβάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις αντίστοιχες δομές. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ, το Ιατρικό και Ψυχοκοινωνικό Κλιμάκιο του Οργανισμού παρέχει «ολοκληρωμένη, επείγουσα παρέμβαση» στους πρόσφυγες/μετανάστες χωρίς: Διερμηνείς, ιατρούς, φάρμακα, βασικό ιατρονοσηλευτικό εξοπλισμό, αναλώσιμα και γραφική ύλη, μέσα για μετακίνηση σε νοσοκομεία, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν απλήρωτοι.

Οι 500 περίπου εργαζόμενοι που απέμειναν στο πρόγραμμα σημειώνουν ότι δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια «με φιλότιμο, δίνοντας χρήματα από την τσέπη μας, χρόνο από την προσωπική μας ζωή και αναλαμβάνοντας καθήκοντα που δεν είναι άμεσα στις αρμοδιότητές μας για να μην μας πεθάνει κάποιος, για να δώσουμε το ελάχιστο που μπορούμε σε ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί από τον τόπο τους και που μέχρι να φτάσουν στη χώρα μας έχουν αντιμετωπίσει τον θάνατο χιλιάδες φορές. Εχουμε, όμως, φτάσει στο σημείο να αναρωτιόμαστε εάν είναι προτιμότερο να παραιτηθούμε και να χάσουμε τη δουλειά μας για να μην χάσουμε την ψυχική μας υγεία ή να πουλήσουμε την ψυχή μας στον διάβολο;».

Το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο που τον προβληματίζει αυτή η κατάσταση να συμμετέχει αποφασιστικά στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις του Σωματείου, καθώς, όπως σημειώνει, η μόνη απάντηση είναι ο οργανωμένος μαζικός αγώνας, «δεν κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για μας και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους ωφελούμενους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ