Τετάρτη 27 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο πλευρό των κατοίκων του Νευροκοπίου για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ βρέθηκε το Σάββατο 23 Ιούλη στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου, στο πλευρό κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας, επικεντρώνοντας στην απουσία πληρώματος ασθενοφόρου, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και τη δικαιολογημένη οργή τους.

Το Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή της ΝΔ. Μάλιστα, την ιδιαίτερη περίοδο της πανδημίας τα προβλήματα αυτά επιδεινώθηκαν, καθώς πολλοί γιατροί μετακινήθηκαν προς το Νοσοκομείο της Δράμας για να καλύψουν τα τεράστια κενά του.

Το ΚΚΕ είχε ήδη καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή, πριν ακόμα από την επιδείνωση του προβλήματος με τη συνταξιοδότηση των οδηγών ασθενοφόρων και τη μη αντικατάστασή τους, επισημαίνοντας και παραμέτρους, όπως την ύπαρξη και λειτουργία πολλών λατομικών μονάδων, στις οποίες τα εργατικά «ατυχήματα», πολλά θανατηφόρα, είναι συχνό φαινόμενο αλλά και την αυξημένη κίνηση οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς η περιοχή αποτελεί πύλη εισόδου και εξόδου από και προς τη χώρα και παράλληλα μετακινούνται πολλά βαρέα οχήματα και τα τροχαία ατυχήματα είναι αυξημένα.

Η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ δήλωσε πως βρίσκεται δίπλα στον λαό της περιοχής και στον αγώνα του για την πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, την επαρκή στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό - γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες, οδηγούς, υπαλλήλους καθαριότητας, τεχνίτες οχημάτων - και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν όλες οι βάρδιες και να λειτουργεί 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες τον χρόνο.

Περιοδεία του Λεωνίδα Στολτίδη στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και το ΓΝ Βέροιας

Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη μαζί με στελέχη της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.

Κατά την επίσκεψη έγινε συνάντηση με τον υποδιευθυντή του ΚΥ Αλεξάνδρειας, Γιάννη Σεϊμένη, και τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, Ηλία Πλιόγκα.

Παράλληλα έγινε συνάντηση με μέλη του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ημαθίας και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βέροιας. Στη συζήτηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος Υγείας και τα προβλήματα των εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού τα προβλήματα διογκώνονται, οι καθυστερήσεις για τη νοσηλεία των ασθενών εντείνονται με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να βρουν την υγεία τους. Αναφέρθηκε στο «νέο ΕΣΥ» που προωθεί ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στην Υγεία μέσα από τις ΣΔΙΤ. Τέλος, σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα είναι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο δίπλα στους υγειονομικούς και τον αγώνα τους για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, αντίστοιχη των σημερινών λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ