Παρασκευή 29 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΑΔΙΑΣ
Πάνω από 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

INTIME NEWS

Σε ύφεση βρισκόταν χτες, έπειτα από 8 συνεχόμενες μέρες, η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς στον Εβρο, έχοντας ήδη κατακάψει περίπου 40.000 στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων, δηλαδή περίπου το 23% της συνολικής έκτασης του δάσους, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Σουφλίου, κ. Κολακίκου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα από το νότιο νοτιοδυτικό μέτωπο είναι καλή, ενώ τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από την Τρίτη και υπάρχουν μόνο μικρές διάσπαρτες μικροεστίες, που αντιμετωπίζονται με ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.

Εξάλλου, η φωτιά που ξέσπασε από το περασμένο Σάββατο συνεχίζει επίσης να καίει δασικές εκτάσεις στη Βάλια Κάλντα (Εθνικός Δρυμός Πίνδου) στα Γρεβενά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει από τις 22 Ιούλη, είναι στην κορυφογραμμή, σε δύσβατο σημείο.

Παράλληλα, χτες Πέμπτη, ξέσπασαν νέες φωτιές. Μία σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Κηπιά, του Δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 αεροσκάφος, όπως και μία πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στα Λάβαρα Σουφλίου.

Ακόμα μία πυρκαγιά, που πλέον έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο, εκδηλώθηκε χτες στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής. Από την καύση των σκουπιδιών, για άλλη μια φορά, η Δυτική Αττική επιβαρύνεται με ρύπους με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ