Παρασκευή 29 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Με την «καραμέλα» της κλιματικής αλλαγής προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες

Το βολικό «άλλοθι» της κλιματικής αλλαγής επιστράτευσε ξανά ο πρωθυπουργός, για να συγκαλύψει τις ευθύνες διαχρονικά των αστικών κυβερνήσεων και φυσικά της δικής του για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας και τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, μέσα και προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ενοχοποιώντας την «κλιματική αλλαγή» και την «ανθρώπινη αμέλεια» αποπειράθηκε να «βγάλει λάδι» την κυβέρνησή του.

Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υποστήριξε έτσι ότι πρόκειται για μία «αναμέτρηση με την "κλιματική κρίση", την οποία δυστυχώς επιδεινώνουν και η ανθρώπινη αμέλεια αλλά και οι συνειδητές εμπρηστικές ενέργειες (...) Γιατί, προφανώς, είναι άλλου τύπου οι δασικές πυρκαγιές σε απάτητους δρυμούς, όπως αυτός της Δαδιάς. Είναι διαφορετικές οι επαναλαμβανόμενες φωτιές σε κτηνοτροφικές ζώνες, όπως στο Ρέθυμνο ή στην Ηλεία. Και άλλα χαρακτηριστικά έχουν οι πυρκαγιές σε περιαστικές περιοχές, όπως η Πεντέλη ή το Σχιστό»! Φυσικά, το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των πυρκαγιών είναι η απουσία ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισής τους, αφού τέτοια μέτρα αντιμετωπίζονται σαν περιττό κόστος από ένα κράτος ταγμένο στην υπηρεσία όσων ορέγονται τη γη και αντιμετωπίζουν το περιβάλλον σαν πηγή κερδοφορίας.

Στο φόντο μάλιστα των καταστροφών σε όλη τη χώρα, είχε το θράσος να μιλήσει για «ενίσχυση τάχα της Πυροσβεστικής» και «καλύτερου συντονισμού» και απαίτησε προκλητικά να πάψει η κριτική. Ειρωνικά αναφέρθηκε σε «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», οι οποίοι «ασκούν κριτική από απόσταση και ισχυρίζονται ότι τάχα οι φωτιές σβήνουν μόνες τους με κάποιο μαγικό τρόπο», όπως ανέφερε, προσθέτοντας: «Είναι βαθιά προσβολή αυτό, όχι σε εμάς, όχι στην πολιτική ηγεσία, αλλά στους πυροσβέστες στο πεδίο, στους εθελοντές, σε όλους αυτούς οι οποίοι δεν έχουν κοιμηθεί. Υπάρχουν σήμερα πολλοί πυροσβέστες που στις δύσκολες φωτιές, ειδικά στη Δαδιά, δεν έχουν κοιμηθεί βράδια ολόκληρα. Λίγος περισσότερος σεβασμός, λοιπόν, απέναντι σε αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα τα οποία συχνά - από τη φύση τους - ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες» είπε, καπηλευόμενος την αυτοθυσία όλων αυτών που δίνουν μια άνιση μάχη επειδή δεν υπάρχουν τα μέσα, οι υποδομές και το απαιτούμενο προσωπικό.

Ηταν ξεκάθαρη η προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι την αυτοθυσία των πυροσβεστών για να κρύψει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησής του, αφού, όπως και η προηγούμενη, έχουν οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις και χιλιάδες κενά σε προσωπικό και μέσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ετσι, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πυροσβεστών και των εθελοντών, αφήνοντας ταυτόχρονα και τον λαό στο έλεος των πυρκαγιών. Είναι άλλωστε η κυβέρνησή του που με άγρια καταστολή τσάκισε με τις δυνάμεις καταστολής, τους πυροσβέστες που κινητοποιούνταν πριν μήνες ζητώντας μονιμοποίηση, ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό.

Για τα θέματα της ακρίβειας επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί η αδιέξοδη πολιτική της «επιδότησης των λογαριασμών», η οποία πρακτικά καταλήγει να είναι επιδότηση των ενεργειακών ομίλων, όσο αφήνει στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες που εντοπίζονται στην «πράσινη μετάβαση» και στην απελευθερωμένη αγορά (εμπόριο ρύπων, χρηματιστήριο Ενέργειας κ.ά.). Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτού του είδους τις παρεμβάσεις σαν τα «εθνικά μας αναχώματα απέναντι στις ανατιμήσεις», την ώρα που οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσαν ότι θα πουλάνε το ηλεκτρικό ρεύμα μισό ευρώ την κιλοβατώρα (!!!), γεγονός που προσπέρασε χειροκροτώντας και εγκωμιάζοντας την υποχρέωση των παρόχων να προβαίνουν σε σχετική ανακοίνωση, κάτι που «αποτελεί ήδη μοντέλο» όπως είπε, καμαρώνοντας ότι «ενισχύεται η διαφάνεια, ενώ αποτρέπονται και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, όσο και η σύγχυση στους καταναλωτές»!!!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή, με τρεις μονάδες Υγείας (2024-07-10 00:00:00.0)
Τέταρτη μέρα στις φωτιές (2023-07-27 00:00:00.0)
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες κάτω από αντίξοες συνθήκες (2017-08-02 00:00:00.0)
Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια Αττικής (2017-08-01 00:00:00.0)
Μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο (2016-07-12 00:00:00.0)
Πύρινος τρόμος σε Βαρυμπόμπη - Κρυονέρι (2008-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ