Παρασκευή 29 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
«Σταθερότητα» και «υπευθυνότητα» υπόσχεται σε ΝΑΤΟ και αγορές

Την προθυμία της κυβέρνησής του να πράξει τα δέοντα, ώστε οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να μην αποτελέσουν έναν ακόμα «πονοκέφαλο» για το ΝΑΤΟ, δεδομένης της βαρύτητας που αποδίδει στην Τουρκία και στην περιβόητη συνοχή της ΝΑ πτέρυγάς του, διαμήνυσε ο Κ. Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο CNN Ιταλίας.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις ανέφερε ότι εν μέσω της γεωπολιτικής κρίσης με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το τελευταίο που χρειάζεται το ΝΑΤΟ είναι νέα αστάθεια και σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της Αγκυρας στη βάση του διεθνούς δικαίου... Προσθέτοντας πως η Ελλάδα θα είναι πάντα παράγοντας ευθύνης και σταθερότητας, αλλά δεν θα επιτρέψει παραβιάσεις και αμφισβητήσεις εθνικής κυριαρχίας, που ήδη ωστόσο είναι στο τραπέζι απ' την Τουρκία με την ενθάρρυνση που απολαμβάνει από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να καθίσουν κάτω και να συζητήσουν ως υπεύθυνοι ενήλικες...

Ο Κ. Μητσοτάκης παίνεψε την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και τη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας, όπως είπε, κομπάζοντας ότι αυτό επιβραβεύεται από τις αγορές, επικαλούμενος την τιμή των ελληνικών ομολόγων αλλά και τις εκτιμήσεις των διεθνών πιστοληπτικών οίκων, απαντώντας έτσι στην ερώτηση αν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ταυτίζοντας τις εκλογές με την ...πολιτική αστάθεια! «Αυτός είναι ένας λόγος που δεν θα ρισκάρουμε τη σταθερότητα», ανέφερε κλείνοντας το μάτι στο εγχώριο κεφάλαιο ότι η κυβέρνησή του θα «πάει το γράμμα» της αντιλαϊκής πολιτικής με όποιον τρόπο απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αναφερόμενος στα της Ενέργειας, δήλωσε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου δεν είναι βιώσιμες, ότι χρειάζονται «μέτρα τα οποία ο κόσμος να βρίσκει αξιόπιστα», πρότεινε «τη σύνδεση μεταξύ της τιμής αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας», τώρα που οι τιμές του καυσίμου «εκτοξεύονται».

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσον καιρό χρειαστεί, καθώς η οικονομία μας υπεραποδίδει, συνεχίζουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καλύπτοντας έως και το 90% των αυξήσεων» πρόσθεσε.

Επανέλαβε τα κύρια σημεία της πρότασης, που υπέβαλε μέσω επιστολής του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προ ολίγων ημερών για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης, με στόχο να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες, που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ