Παρασκευή 29 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
Απορρίφθηκε η τροπολογία του ΚΚΕ για την έκτακτη χρηματοδότηση των ΟΤΑ

Προκλητικός ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης

Απορρίφθηκε χτες από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και προέβλεπε την έκτακτη χρηματοδότηση των ΟΤΑ για την καταβολή των αποδοχών στους εργαζόμενους των προγραμμάτων «κοινής ωφέλειας» του ΟΑΕΔ, που επέστρεψαν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές από τα δικαστήρια.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, προκλητικά ζήτησε λίγο - πολύ και τα ρέστα για την κατάθεση αυτής της τροπολογίας, αλλά και από τους δήμους, όπως της Πάτρας, που, ενώ είναι καταδικασμένοι σε συνεχή υποχρηματοδότηση από την αντιλαϊκή πολιτική και αυτής της κυβέρνησης, «τολμάνε» να προβάλλουν το αυτονόητο αίτημα της έκτακτης οικονομικής τους ενίσχυσης για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Ετσι, όπως ανέφερε, αντί οι δημοτικές αρχές, και στην προκειμένη περίπτωση της Πάτρας, να δεχτούν την απόλυση των εργαζομένων των προγραμμάτων, στα δικαστήρια «συναινούν και συνομολογούν την ύπαρξη διαρκών και πάγιων αναγκών και δεν αντιδικούν με τους εργαζόμενους, αλλά συμπράττουν και εν συνεχεία πίσω από αποφάσεις που έχουν βγει με αυτή τη συμπαιγνία, ζητούν αναμορφώσεις προϋπολογισμών για να καλύψουν δαπάνες μισθοδοσίας. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό».

Απογειώνοντας μάλιστα όχι μόνο την πρόκληση αλλά και τον εμπαιγμό εμφανίστηκε να τον πήρε ο πόνος για τους εργαζόμενους συνολικά της χώρας που «εύλογα προσδοκούν να έχουν μόνιμη εργασία στο Δημόσιο» και να λέει πως δεν μπορεί άλλοι να μονιμοποιούνται διά της πλαγίας και άλλοι να περιμένουν τον ΑΣΕΠ και άλλα τέτοια.

Δίνοντας την κατάλληλη απάντηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι «μόνιμες προσλήψεις θέλουμε και εμείς και οι δήμοι. Γιατί δεν τις κάνετε; Γιατί δεν τις προχωράτε; Κάντε το τώρα. Να καλυφθούν τα κενά στα οργανογράμματα των δήμων, για να μην πω και για τον εκσυγχρονισμό των οργανογραμμάτων. Δεν μπορεί από τη μία να κουνάτε το δάχτυλο και από την άλλη να διατηρείτε το καθεστώς ανακύκλωσης της ανεργίας και της ομηρίας».

Ο υπουργός κάτι προσπάθησε να πει για μόνιμες προσλήψεις στους ΟΤΑ σε σχολεία, αλλά δεν είπε αν αυτές ήταν αρκετές για να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε κάθε υπηρεσία που αφορά τις λαϊκές ανάγκες.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία στηρίχθηκε και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ