Τρίτη 2 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΟΙΞΕ ΧΤΕΣ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Ούτε 1 ευρώ τη μέρα το fuel pass της κοροϊδίας

«

Aνοιξε» χτες το πρωί η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, την επιδότηση για τα καύσιμα που θα δοθεί για τους μήνες Ιούλη, Αύγουστο και Σεπτέμβρη για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και αντιστοιχεί στο ...εξωφρενικό ποσό των 0,5 - 0,9 ευρώ τη μέρα!

Το μπαράζ του εμπαιγμού συνεχίζεται σε μια περίοδο που τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης και με τους λογαριασμούς ρεύματος να αυξάνονται δραματικά από 1η Αυγούστου. Και η κυβέρνηση μοιράζει κάποιες πενταροδεκάρες, ενώ επιμένει να διατηρεί στο σύνολό τους τους ληστρικούς φόρους που επιβαρύνουν την τελική τιμή των καυσίμων.

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή θα γίνουν τμηματικά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

1η Αυγούστου για ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2 και 3.

2 Αυγούστου για ΑΦΜ που λήγουν σε 4, 5, 6 και 7

3 Αυγούστου για ΑΦΜ που λήγουν σε 8, 9 και 0.

Από την 4η.8.2022 και μετά είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φυσικών προσώπων.

Για τους δικαιούχους που θα χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους τηλέφωνο τα ποσά θα είναι: 100 ευρώ για Ι.Χ. στα νησιά, 80 ευρώ για Ι.Χ. στην υπόλοιπη χώρα, 70 ευρώ για μοτοσικλέτες στα νησιά, 60 ευρώ για μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη χώρα.

Για τους δικαιούχους που θα αιτηθούν να κατατεθούν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, τα ποσά θα είναι: 85 ευρώ για Ι.Χ. στα νησιά, 65 ευρώ για Ι.Χ. στην υπόλοιπη χώρα, 55 ευρώ για μοτοσικλέτες στα νησιά, 45 ευρώ για μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη χώρα.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει αυτά τα ψίχουλα ως άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις κατά των ανατιμήσεων στην Ενέργεια, τα οποία «προέκυψαν από τη συνετή οικονομική μας διαχείριση, αλλά και από τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους έχει πετύχει και εξακολουθεί να πετυχαίνει η ελληνική οικονομία», στην προσπάθεια να ακρωτηριάσει τις διεκδικήσεις του λαού στο μέτρο του ...δημοσιονομικά εφικτού και από την άλλη να εμφανιστεί ως ικανότερος διαχειριστής για το κεφάλαιο, για το οποίο διασφαλίζει άλλωστε το ένα πακέτο μετά το άλλο, μέσα από το Πρόγραμμα Ανάκαμψης, τις «πράσινες» μπίζνες κ.λπ.

Η πραγματικότητα είναι ότι η «συνετή διαχείριση» προέρχεται από το χαράτσωμα του λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία για τον μήνα Μάη, τα φορολογικά έσοδα έφτασαν τα 4,64 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,162 δισ. Από αυτά λοιπόν που ήδη τα εργατικά νοικοκυριά έχουν πληρώσει μόνο για τον Μάη, επιστρέφεται το ...8%, δηλαδή μόλις 375 εκατ. ευρώ, ως δεύτερη δόση της επιδότησης για τα καύσιμα και για διάστημα τριών μηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ