Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεσηκωθείτε!

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Πέμπτης

Να απορρίψουν με μια φωνή και να παλέψουν για τα δικά τους αιτήματα καλεί τους εργαζόμενους της χώρας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και εντείνει τη δράση του για την προετοιμασία του παλλαϊκού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 14 Μάρτη στις 6 μ.μ., έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ. Η κυβέρνηση, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, επαναφέρει τα μέτρα Γιαννίτση, κατεδαφίζει τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα. Ετσι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι δράση! Για να μην περάσουν τα μέτρα. Να καταδικαστεί ο στημένος διάλογος κυβέρνησης - βιομηχάνων - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Να διεκδικήσουμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Στην προκήρυξή του προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ξαναχτύπησε. Επανέφερε τα αντεργατικά μέτρα Γιαννίτση και προσπαθεί να τα περάσει χρησιμοποιώντας στημένο διάλογο με τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που διαπραγματεύονται κατακτήσεις που κερδήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και θυσίες και ξεπουλούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα κυβερνητικά μέτρα υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και υλοποιούν τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρκελώνη (15-16/2), με τη συμμετοχή του Ελληνα πρωθυπουργού ετοιμάζεται να θάψει τα εργατικά δικαιώματα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους χαλάσουμε και θα τους χαλάσουμε τα σχέδια με μαζικό αγώνα, ακολουθώντας το δρόμο των μεγάλων κινητοποιήσεων της περασμένης άνοιξης, που ανάγκασαν την κυβέρνηση σε υποχώρηση.

Σ' αυτόν τον ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΑ σας καλεί τώρα το ΠΑΜΕ.

Κάθε εργασιακός χώρος, κάθε γειτονιά πρέπει να γίνει τόπος ανάπτυξης της συντονισμένης λαϊκής πάλης. Να συγκροτηθούν παντού επιτροπές αγώνα, να διευρυνθεί η αγωνιστική συσπείρωση. Να προωθηθεί ο συντονισμός του αγώνα της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, το κίνημα της νεολαίας και των γυναικών.

Να αναβαθμιστεί η λειτουργία και η δράση των σωματείων.

Να μην επιτρέψουμε στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να ενταφιάσουν τα δικαιώματά μας.

Να απαιτήσουμε να φύγουν τώρα από το παζάρι του κοινωνικού διαλόγου.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση με το μεγάλο Συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, εργατικές ομοσπονδίες και εκατοντάδες σωματεία, την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τον αγώνα με απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές του Απρίλη.

Η κυβέρνηση και οι συμβιβασμένες ηγεσίες λένε ψέματα, κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους όταν ισχυρίζονται ότι δεν τρέχει τίποτα, ότι τα μέτρα κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι βαθιά αντεργατικά. Κινούνται στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης των αντεργατικών ανατροπών που επέβαλαν τα μέτρα της ΝΔ την περίοδο 1990-1992.

  • Αυξάνει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για όλους, προσθέτοντας επιπλέον 5 χρόνια δουλιάς για άνδρες και γυναίκες και ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του εργάσιμου βίου και πέραν των 65 χρόνων, με δόλωμα την προσαύξηση της σύνταξης και την ελπίδα της συμπλήρωσης της σύνταξης πείνας.

Οι εργαζόμενοι που τυχόν θα συνταξιοδοτηθούν πριν τα 65 χρόνια θα υποστούν σημαντική μείωση της σύνταξης, που θα καταντήσει "προνοιακό βοήθημα".

Αποτελεί προκλητικό εμπαιγμό σε βάρος της εργαζόμενης μητέρας η κυβερνητική υπόσχεση για την παραχώρηση δύο χρόνων υπηρεσίας για κάθε παιδί με αντίτιμο την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια.

  • Μειώνονται οι συντάξεις. Προβλέπεται τρόπος υπολογισμού της σύνταξης στο 50% του συνταξιοδοτικού μισθού. Καταργείται για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους ο υπολογισμός στη βάση του τελευταίου μισθού.
  • Καταργούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα μέσα από τη λεγόμενη επανεξέταση και τον αποχαρακτηρισμό στον οποίο προχωράει ήδη η κυβέρνηση μέσω του μηχανογραφικού μηχανισμού του ΙΚΑ και της αλλαγής της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στους τόπους δουλιάς.
  • Καταληστεύουν τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο, τροφοδοτώντας τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας με τα χρήματα των εργαζομένων. Παραδίνουν την επικουρική ασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, αποσυνδέουν την επικουρική σύνταξη από το συντάξιμο μισθό.
  • Προχωρούν στην ενοποίηση ταμείων με στόχο τη χειροτέρευση των προϋποθέσεων, χτυπούν το εφάπαξ συνταξιοδότησης, την προς τα κάτω εξίσωση των δικαιωμάτων.

Μιλούν για μεταβατική περίοδο εφαρμογής των αντεργατικών μέτρων για να μπλοκάρουν τις αντιδράσεις και να διασπάσουν τους εργαζόμενους.

Ολοι οι εργαζόμενοι θα υποστούν τις συνέπειες των αντεργατικών μέτρων.

Οι νέες γενιές θα βιώσουν ένα νέο εργασιακό και ασφαλιστικό Μεσαίωνα.

Στο έδαφος των ανατροπών των εργασιακών σχέσεων, της επέκτασης των ευέλικτων μορφών ψευτοαπασχόλησης και της ανεργίας. Στο έδαφος της εμπορευματοποίησης και της υποβάθμισης της υγείας και της πρόνοιας, η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση οικοδομούν ένα βάρβαρο, αντιλαϊκό ασφαλιστικό σύστημα, που θα υπηρετήσει ακόμα πιο επιθετικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και θα φορτώσει αβάσταχτα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση και οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ χρησιμοποιούν την τριμερή χρηματοδότηση σαν άλλοθι για την κατάργηση των δικαιωμάτων και την ίδια στιγμή παραγράφουν τις τεράστιες οφειλές του κράτους, τα δεκάδες τρισεκατομμύρια που άρπαξαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και η εργοδοσία με την καταλήστευση των αποθεματικών και την εισφοροκλοπή.

Να μην πέσει κανένας εργαζόμενος στις παγίδες της παραπλάνησης.

Να αντιμετωπίσουμε μαχητικά το μηχανισμό της εξαπάτησης των εργαζομένων που έχει στήσει η κυβέρνηση με τους υπηρέτες της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Να αντιταχθούμε σθεναρά στην ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων, στο ξεπούλημα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης που προωθεί η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις:

  • Δημόσια - Καθολική Ασφάλιση για όλους. Δωρεάν - Δημόσια Υγεία, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία και την πρόνοια.
  • Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα στα βαρέα - ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες εργασίας.
  • Πλήρης συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 εργάσιμα χρόνια.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  • Υπεράσπιση και επέκταση του θεσμού των βαρέων - ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
  • Βασικός μισθός 300.000 δρχ. - κατώτερη σύνταξη 240.000 δρχ. - κύρια σύνταξη στο 80% του συνταξιοδοτικού μισθού.
  • Πλήρης - σταθερή απασχόληση, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ 6 μ.μ. έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ