Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Μόνο η κυβέρνηση ζητά να απολυθούν

Eurokinissi

Την υποστήριξή του στους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων, που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο στη χτεσινή συνεδρίασή του. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι δε θα προχωρήσει σε καμιά ενέργεια δίωξης σε βάρος τους και πως σήμερα το πρωί θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με τους εργαζόμενους, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι ζητούν τη μονιμοποίησή τους και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2002.

Ο Στ. Λάμπρου, επικεφαλής της Συμπαράταξης, τόνισε: «Η κυβέρνηση υπαναχωρεί συνεχώς από τις υποσχέσεις της. Αυτό έκανε και με τους συμβασιούχους της καθαριότητας, που τον Δεκέμβρη τους υποσχέθηκε λύση και τώρα τους σέρνει στα δικαστήρια».

Ο Μ. Δανδουλάκης, σύμβουλος της Συμπαράταξης, πρότεινε ψήφισμα με τρία σημεία: Να μη γίνει καμιά πράξη σε βάρος των εργαζομένων από τον δήμο. Να κλείσει ο δήμος για μια μέρα, σε ένδειξη συμπαράστασης και να διαθέσει σε αυτούς τη νομική υπηρεσία. Τέλος, δημοτικό συμβούλιο και εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο στέκεται στο πλευρό των εκτάκτων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των εργαζομένων και καταγγέλλει την ποινικοποίηση του αγώνα τους. Σε ανακοίνωσή του, απαιτεί να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, που να ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για πλήρη, σταθερή και μόνιμη εργασία, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ