Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Ωρα για απεργιακούς αγώνες

Την άμεση σύγκληση των οργάνων της ΑΔΕΔΥ, που θα πάρουν αποφάσεις, θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους και θα οργανώσουν τους απεργιακούς τους αγώνες, για να εμποδίσουν το ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης ζητάει η παράταξη της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης (ΤΑΔΗΣΥ).

Με κοινή τους δήλωση τα μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Δ.Αγκαβανάκης και Μπ. Βορτελίνος καλούν τους δημόσιους υπαλλήλους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μέσα από το μέτωπο των ταξικών αγώνων να οργανώσουν την πάλη τους. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση υπογραμμίζουν οι δύο συνδικαλιστές επιχειρούν να μεταθέσουν στους εργαζόμενους, την υποχρέωση του κράτους για πλήρη δημόσια και αναβαθμισμένη Κοινωνική Ασφάλιση. Μειώνουν δραστικά τις συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας στο 65ο έτος. Η επικουρική ασφάλιση και τα αποθεματικά των ταμείων παραχωρούνται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και στον τζόγο του χρηματιστηρίου. Μπαίνει σε διαδικασία κατάργησης και το εφάπαξ!

Στα πλαίσια αυτά και μπροστά στην επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, οι συνδικαλιστές -ήδη από προχτές- ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ομως, ο πρόεδρος Σ. Παπασπύρος, η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ απέρριψαν τη σύγκληση του οργάνου και την όρισαν για την ερχόμενη Τρίτη, 12 του Μάρτη.

«Πρόκειται για σκόπιμη παρελκυστική τακτική που αποσκοπεί στη διολίσθηση της άποψης, ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι αρνητικά, καταγγέλλουν τα στελέχη της ΤΑΔΗΣΥ και προσθέτουν: Επί της ουσίας, με αυτό τον τρόπο αποκρύπτουν την πολιτική τους συμφωνία με αυτά τα μέτρα, βάζοντας πιο πάνω από το συμφέρον των εργαζομένων τις κομματικές εξαρτήσεις τους».

Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Η. Βρεττάκος σημειώνει ότι «η ΑΔΕΔΥ, μετά τις παραπάνω εξελίξεις και την αρνητική στάση της κυβέρνησης και με βάση τις αποφάσεις των οργάνων της (Συνέδριο, Γενικό Συμβούλιο) δεν πρέπει να συμβάλει με την τακτική της στο κλίμα συναίνεσης και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων.

Αντίθετα -συνεχίζει ο συνδικαλιστής- οφείλει να καταγγείλει τις θέσεις και την τακτική της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου για τη λήψη αποφάσεων, για απεργιακές κινητοποιήσεις, με αιχμή το Ασφαλιστικό και το νέο μισθολόγιο».

  • Η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση - ΟΤΕ με επιστολή της προς την ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Οργανισμού, ζητά να συγκληθεί άμεσα το ΔΣ της Ομοσπονδίας με μοναδικό ζήτημα το Ασφαλιστικό και την οργάνωση του αγώνα για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ