Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Αποφασιστική απάντηση στις απολύσεις

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ενάντια στις μαζικές απολύσεις που έχουν αναγγείλει τα «κλωστήρια Πρεβέζης». Στην 24ωρη απεργία και στο μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας συμμετείχαν και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, ενώ πολύ υψηλά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στην τρίωρη στάση εργασίας, που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του κλάδου, της ΟΕΚΙΔΕ, Δήμος Θεοδώρου, ο πρόεδρος του σωματείου των Κλωστηρίων Κ. Κανιώρης. Επίσης, κατατέθηκαν ψηφίσματα αλληλεγγύης από πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία του νομού και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο απαιτείται να μπει τέρμα στην ασυδοσία των εργοδοτών και στην πολιτική υπονόμευσης του δικαιώματος των εργατών στη δουλιά με πλήρη δικαιώματα.

Στο μεταξύ το Σωματείο των Κλωστηρίων έχει ξεκινήσει επαφές και με άλλους φορείς της πόλης, προκειμένου το ζήτημα να γίνει και δική τους υπόθεση.

Στο πλευρό των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Πρεβέζης» βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ και με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού να εκφράσουν ενεργά τη συμπαράστασή τους. «Είναι υπόθεση όλων ο αγώνας τους ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη δουλιά, για να μην περάσουν οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και νέα αντιασφαλιστική επίθεση με στημένους κοινωνικούς διαλόγους». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο μόνος δρόμος για την Εργατική Τάξη, είναι να πάρει στα χέρια της τον πλούτο της κοινωνίας, να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, διότι μόνο ο κεντρικός σχεδιασμός για την αξιοποίησή τους, ο παραγωγικός συνεταιρισμός, αποτελούν τη διέξοδο για τους αγρότες παραγωγής του βαμβακιού, για τους χιλιάδες ασφυκτιούντες βιοτέχνες του κλάδου, αλλά και για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την καθιέρωση του Εργατικού Λαϊκού Ελέγχου. Ολα αυτά προϋποθέτουν ένα άλλο συσχετισμό κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων. Με αυτή την πολιτική πρόταση το ΚΚΕ σάς καλεί να συσπειρωθούμε, να δυναμώσουμε την πάλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ