Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αμεση παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων στο στημένο «διάλογο»

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, όπου η διοίκησή της καλείται να πάρει μία και μόνο απόφαση: Να απορρίψει τα μέτρα και να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση

Αμεση είναι η αντίδραση των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικάτων, καθώς η κυβέρνηση μαζί με τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βιάζονται να βάλουν ταφόπλακα στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Από προχτές εκατοντάδες σωματεία και συνδικαλιστές της Αθήνας είναι «επί ποδός πολέμου», οργανώνουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά μέτρα και στο στημένο «κοινωνικό διάλογο». Την ώρα που η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονται να παραδώσουν δικαιώματα και κατακτήσεις μέσα από τον στημένο «διάλογο» και ήδη όρισαν δεύτερη συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη, οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, καλούν σε πανστρατιά. Ταυτόχρονα, κάνουν καθαρό ότι η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ τη Δευτέρα μπορεί να πάρει μία και μόνο απόφαση: Να απορρίψει τα αντιασφαλιστικά σχέδια και να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Πρώτη αποφασιστική παρέμβαση τη Δευτέρα 11 του Μάρτη στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, όπου η εργατική τάξη της Αθήνας καταδικάζει τα αντεργατικά μέτρα και απαιτεί εδώ και τώρα να σταματήσει ο διάλογος-απάτη. Με πρωτοβουλία τους το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Αττικής «Ο Προμηθέας», το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος Αθήνας και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ «καλούν τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους και κάθε συνδικαλιστή που προβληματίζεται, που ανησυχεί γι' αυτή την κατάσταση, να εκφράσει την αντίθεσή του σ' αυτό τον κατήφορο των συμβιβασμένων ηγεσιών».


Τα σωματεία της Αθήνας στην προκήρυξή τους προς τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σημειώνουν: «Καταδικάζουμε τα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα που κατεδαφίζουν θεμελιακά κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καταδικάζουμε τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο στημένο διάλογο με την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους, που χρησιμοποιείται για το ξεπούλημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, και υπογραμμίζουν:

Οι συμβιβασμένες ηγεσίες προκαλούν! Και η πρόκληση αυτή θα απαντηθεί με μαζικούς αγώνες. Η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός δε δίνει σε κανέναν εξουσιοδότηση για την κατάργηση των δικαιωμάτων του».

Αναφερόμενα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης, που ορίστηκε για τη Δευτέρα 11 του Μάρτη στις 12 το μεσημέρι, τα σωματεία τονίζουν πως «ο ηγετικός πυρήνας επιδιώκει να εξασφαλίσει απόφαση της ΓΣΕΕ, που θα επικυρώνει το ξεπούλημα των εργατικών δικαιωμάτων. Με βάση αυτή την απόφαση ετοιμάζεται να συναντηθεί την Τρίτη στις 11 π.μ. με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, συνεχίζοντας το στημένο διάλογο της υποταγής. Βιάζονται να ολοκληρώσουν το εγκληματικό αντεργατικό τους έργο.

Η θέση μας είναι σαφής. Ο μόνος λόγος συνεδρίασης της διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι η λήψη απόφασης για τη συνολική απόρριψη των αντεργατικών μέτρων, η αποχώρηση από το στημένο διάλογο και η εξαγγελία απεργιακής κινητοποίησης. Κάθε άλλη απόφαση - καταλήγει η ανακοίνωση - έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση και τα συμφέροντα των εργαζομένων».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ