Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προειδοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Καθολική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία. Χωρίς ειδήσεις τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, δεν κυκλοφόρησαν εφημερίδες

Με καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δημοσιογράφων, προσωπικού, τυπογράφων και λιθογράφων, τεχνικών ραδιοφωνίας κλπ. πραγματοποιήθηκε, προχτές την Τετάρτη η 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η Διασωματειακή Επιτροπή όλων των ενώσεων και σωματείων εργαζομένων στα ΜΜΕ σ' όλη τη χώρα.

Με την απεργιακή κινητοποίησή τους, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διαδήλωσαν την απόφασή τους να διεκδικήσουν, από κοινού, το δικαίωμα στη σταθερή και με ανθρώπινες συνθήκες εργασία, ενάντια στις απολύσεις. Για αξιοπρεπείς μισθούς και όρους εργασίας, την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων που ισχύουν και για την υπογραφή νέων ικανοποιητικών συμβάσεων σε όλα τα ΜΜΕ.

Οι απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση με συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, το μεσημέρι, μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου. Στη συνέχεια πήγαν στη Βουλή όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Ακολούθησε πορεία στα γραφεία της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Στις ομιλίες τους οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ Δ. Γκλαβάς και της ΕΣΗΕΑ Αρ. Μανωλάκος αναφέρθηκαν στα αιτήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ (εργασιακά, μισθολογικά, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, ζητήματα ενημέρωσης κλπ.). Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων Δ. Χαρός, εκτός των άλλων, έθεσε και το ζήτημα της ενιαίας αντίδρασης όλων των εργαζομένων στην κυβερνητική προσπάθεια για την ανατροπή των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τα μέτρα αυτά μας θίγουν όλους ανεξαίρετα. Δεν πρόκειται να τη γλιτώσουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ...

Με ανακοίνωση της Ενωσής τους σχετικά με την απεργία οι ιδιοκτήτες «προειδοποιούν» ότι «τέτοιες "εκφοβιστικές" αναστολές εργασίας δεν επιταχύνουν, αλλά δυσχεραίνουν τις διαδικασίες...». Από την άλλη, γνωστοποιούν ότι στην τελευταία συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ υποσχέθηκαν αυξήσεις... 4,5% των νόμιμων αποδοχών όπως ορίζονται από τη ΣΣΕ των δημοσιογράφων, και...3,4% των καταβαλλόμενων μηνιαίων αποδοχών μέχρι τις 688.000 δραχμές ή όσα αποφασίσουν ΓΣΕΕ -ΣΕΒ! Οι ίδιοι αναφέρουν ότι περιμένουν απάντηση στην (αντι)πρότασή τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ