Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αποφασίζονται κινητοποιήσεις

Σε ξεσηκωμό και συντονισμό δράσης ενάντια στην προκλητική επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα με νέο «περιτύλιγμα», καλούν τους εργαζόμενους όλης της χώρας με ανακοινώσεις τους Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα. Αύριο και μεθαύριο μια σειρά οργανώσεις συνεδριάζουν με θέμα την οργάνωση των αγώνων, ενώ ήδη έχουν παρθεί οι πρώτες αποφάσεις. Σαν πρώτη απάντηση - καταδίκη των νέων μέτρων τούς καλούν σε μαζική συμμετοχή στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη το απόγευμα στις 14 Μάρτη στο Πεδίο του Αρεως αλλά και σε τοπικές κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται.

«Καλούμε όλους τους οικοδόμους, όλους τους εργάτες σε ταξικό ξεσηκωμό για να σταματήσουμε τα εγκληματικά τους σχέδια, για να προωθήσουμε τους δικούς μας στόχους» επισημαίνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους στον κλάδο καλεί μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Φαρμάκου τα σωματεία -μέλη της, ώστε να πρωτοστατήσουν και να είναι σε ετοιμότητα για τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση με στόχο η αντίσταση στα κυβερνητικά μέτρα να είναι πιο μεγάλη, πιο δυνατή.

Επαναφορά των αρχικών προτάσεων της κυβέρνησης για ολοκληρωτική αφαίρεση των όποιων κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος. Παράλληλα καταγγέλλει τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στον κοινωνικό διάλογο και απαιτεί: Να αποχωρήσει τώρα από κάθε είδους κοινωνικό διάλογο και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί όλο το λαό της Λέσβου το Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 14 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς για να δοθεί η πρώτη αντίδραση στην επιχειρούμενη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

  • Την αντίθεσή της στην υπαγωγή του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου στο ΙΚΑ εκφράζει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και δηλώνει ότι δε θα δεχτεί οποιαδήποτε μεταβολή της αυτοτέλειας και αυτονομίας του ταμείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ