Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αναδίπλωση Τράπαλη για ιδιωτικοποιήσεις

Σε αναδίπλωση - που αν θα είναι προσωρινή ή οριστική θα εξαρτηθεί από το βαθμό επαγρύπνησης των δημοτών - υποχρεώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας ο δήμαρχος Βασίλης Τράπαλης, ο οποίος για μία ακόμα φορά επιχείρησε να ιδιωτικοποιήσει όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Τα αισχρά σχέδιά του θέλησε να τα πραγματοποιήσει με τη σύσταση μίας υποτιθέμενης αναπτυξιακής δημοτικής επιχείρησης για την ανάπτυξη του πολιτισμού, του αθλητισμού και της κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου όπως είπε ο δήμος να είναι σε θέση να αξιοποιήσει σε πρώτη φάση προγράμματα της πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Η Βέρα Νικολαΐδου, δημοτική σύμβουλος της «Δημοκρατικής Ενότητας», αφού κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι προσπαθεί να δεσμεύσει την επόμενη Δημοτική Αρχή με μια τέτοια επιχείρηση, ξεκαθάρισε ότι η «Δημοκρατική Ενότητα» όταν αναλάβει πάλι τη Δημοτική Αρχή θα την καταργήσει γιατί είναι ξεπούλημα των πάντων. «Εκτός από την Πολεοδομία, το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο, όλες οι άλλες δημοτικές αρμοδιότητες μεταφέρονται στην επιχείρηση», τόνισε, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση αυτή αν γίνει θα αποτελέσει πανελλαδικά το χειρότερο παράδειγμα προς μίμηση.

Ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Στέλιος Μπενετάτος σημείωσε ότι ενώ υποτίθεται πως η επιχείρηση αυτή δεν είναι κερδοσκοπική, σαν πρώτο σκοπό της καθορίζει το κέρδος.

Ομόφωνα κατά της επιχείρησης τάχτηκαν και οι δύο σύλλογοι των εργαζόμενων στο δήμο, υπογραμμίζοντας ότι με την επιχείρηση αυτή θίγεται ο χαρακτήρας του δήμου και δυναμιτίζονται οι εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων.

Τελικά ο δήμαρχος απέσυρε το θέμα από την ημερήσια διάταξη, ο Στέλιος Μπενετάτος όμως κάλεσε τους εργαζόμενους, αλλά και τους δημότες, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Δημοκρατικής Ενότητας», σε επαγρύπνηση.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν δύο χρόνια ο Βασίλης Τράπαλης είχε προσπαθήσει να ιδιωτικοποιήσει τις δημοτικές δραστηριότητες και υπηρεσίες. Η τότε προσπάθειά του είχε αποτύχει μετά από κινητοποιήσεις δημοτών και εργαζόμενων στο δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ