Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ ώστε να μπει τέλος στη σημερινή βαρβαρότητα

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της ΚΟ Μακρακώμης με ομιλητή τον Θ. Παφίλη

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να μπει τέλος στη σημερινή βαρβαρότητα, απηύθυνε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΟ Μακρακώμης στο κατάμεστο προαύλιο του Γυμνασίου - Λυκείου Σπερχειάδας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ, καθώς και ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χατζής, ενώ προλόγισε ο Χρήστος Πάσουλας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του Κόμματος.

Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τις μοναδικές ερμηνείες των Γιώργου Μαργαρίτη, Χριστιάνας Γαλιάτσου και Κωνσταντίνου Μαργαρίτη, και με μεγάλη συμμετοχή φίλων του Κόμματος, κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Στην ομιλία του ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά από την εκτίναξη της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, στους κινδύνους που κρύβουν για τους λαούς οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του ΝΑΤΟ, αλλά και στις τρέχουσες εξελίξεις με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δυτική Φθιώτιδα, μια περιοχή που η οικονομία της στηρίζεται κατά 60% στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, τονίζοντας ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι αγκομαχούν κάτω από το κόστος παραγωγής και τις καταστροφές από φυσικά φαινόμενα που δεν αποζημιώνονται. Εκανε λόγο για τις τεράστιες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μακρακώμης και στο Δασαρχείο Σπερχειάδας, για τις ελλείψεις σε υποδομές και τη μεγάλη ανεργία που οδηγεί σε συρρίκνωση του πληθυσμού και μαρασμό της περιοχής, αλλά και για τα σχέδια που προχωρούν σε ό,τι αφορά την κατασκευή ανεμογεννητριών στα βουνά της δυτικής Φθιώτιδας και της ευρύτερης περιοχής.

Το ΚΚΕ όμως δεν μένει στην παράθεση των προβλημάτων, τα οποία γνωρίζουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες, συνέχισε ο Θ. Παφίλης, αλλά αναδεικνύει και τις αιτίες τους, και τι πρέπει να αλλάξει. «Γιατί τα άλλα κόμματα, όλα, κρύβουν τις αιτίες, φορτώνουν τα αδιέξοδα για τον λαό στην κακή διαχείριση της μίας ή της άλλης κυβέρνησης, ενώ στην πράξη ακολουθούν την ίδια πολιτική, και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι λένε πως δεν υπάρχει άλλη λύση. "Ετσι είναι ο κόσμος και δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε". Εμείς λέμε ότι ο κόσμος πρέπει να αλλάξει, μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει».

Τόνισε ότι αιτία για τα βάσανα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός είναι η πολιτική που εφαρμόζουν πιστά όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας και των επιχειρηματικών ομίλων.

«Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι η αιτία για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. Τα πιο αναγκαία αγαθά, όπως είναι τα τρόφιμα, το ρεύμα, όπως είναι τα φάρμακα, τα εμβόλια, δεν παύουν να είναι εμπορεύματα, με τις τιμές να καθορίζονται με κριτήριο το κέρδος, την προσφορά και τη ζήτηση (...) Είναι ακριβώς αυτή η κοινωνική οργάνωση, αυτό το κοινωνικό - οικονομικό σύστημα, ο καπιταλισμός, που θυσιάζει τις σύγχρονες ανάγκες στον βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού. Είναι αυτό το κράτος που είναι απέναντι σε αυτές τις ανάγκες, γιατί είναι ένα κράτος φτιαγμένο για να θωρακίσει αυτήν την κερδοφορία. Και, φυσικά, είναι αυτές οι κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτό το σύστημα και διαχειρίζονται αυτόν τον βάρβαρο και αδιέξοδο δρόμο ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι ο λαός θα πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και «να σταματήσει να πιστεύει στους νέους ή παλιούς σωτήρες».

Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, σε όλες τις μάχες, και στις εκλογές, «για να αρχίσει κάτι να αλλάζει και να ανοίξει δρόμος για τη γενικότερη ανατροπή. Εμπιστευτείτε μας, δώστε μας δύναμη, γιατί παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ελπιδοφόρους αγώνες και τις κατακτήσεις που έχουν σημειωθεί σε μια σειρά χώρους δουλειάς, όπως στη ΛΑΡΚΟ, και στον ηρωικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της COSCO και αλλού, τονίζοντας ότι με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ οι εστίες αντίστασης του λαού θα αποκτούσαν άλλη δυναμική.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε κλείνοντας, δεν περιμένει παθητικά να έρθει κάποια μεγάλη μέρα που θα λυθούν τα προβλήματα, αντίθετα «μπαίνουμε μπροστά στους καθημερινούς αγώνες, καταθέτουμε προτάσεις προκειμένου να μη βρεθούμε μπροστά σε τραγικές καταστάσεις (...). Το πιστεύουμε ακράδαντα και το λέμε: Ο λαός μας, η νεολαία, μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Μπορούμε να βάλουμε τέλος στη σημερινή βαρβαρότητα.

Με το ΚΚΕ μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ