Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Επιτακτική ανάγκη η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου

Τον Γολγοθά και τη βαρβαρότητα που βιώνουν 50 περίπου νεφροπαθείς στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου, καθώς και την ολοένα αυξανόμενη ένταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της νότιας Εύβοιας διαπίστωσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας του Κόμματος, σε περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Ο Γιώργος Μαρίνος και το κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε και ο Δ. Παρασκευάς, μέλος του ΤΓ Εύβοιας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την Παρασκευή 19 Αυγούστου, επισκέφτηκαν αρχικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη συνέχεια το Νοσοκομείο Καρύστου, όπου συναντήθηκαν διαδοχικά με τη διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ επίσης συναντήθηκαν και με τη διοίκηση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου «Δ. Ρήγας».

Την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου και να μπει τέλος στο μαρτύριο που βιώνουν οι νεφροπαθείς της περιοχής τόνισε στο κλιμάκιο του ΚΚΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Μίχας.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου διαμένουν πάνω από 50 νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και αναγκάζονται να μετακινούνται τρεις φορές τη βδομάδα εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι τη Χαλκίδα και την Αθήνα. Τόνισε μάλιστα πως πολλοί ηλικιωμένοι ασθενείς οδηγούνται ακόμη και στο να εγκαταλείψουν τη θεραπεία κάτω από την αβάσταχτη ταλαιπωρία που αναγκάζονται να υποστούν. Επισήμανε ότι από την πλευρά του υπουργείου Υγείας υπάρχει έγκριση για την κατασκευή της μονάδας και η υπόθεση πλέον είναι στα χέρια της δημοτικής αρχής Καρύστου, που, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, ανέλαβε με πρωτοβουλία της την εξεύρεση χρηματοδότησης και το «τρέξιμο» των διαδικασιών.

Την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ για την υλοποίηση του αιτήματος κατασκευής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού εξέφρασε ο Γιώργος Μαρίνος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα βαρβαρότητα τα όσα υπομένουν οι 50 περίπου ασθενείς της περιοχής και επιτακτική ανάγκη να δοθεί λύση. Τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι τέτοια σοβαρά ζητήματα που αφορούν την υγεία του λαού θα πρέπει να λύνονται με χρηματοδότηση μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και με την ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων, και όχι να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και να αφήνονται σε αμφίβολες διαδικασίες.

Την εντατικοποίηση της εργασίας, που την περίοδο της πανδημίας χτύπησε «κόκκινο», τόνισαν στη συνάντηση με το κλιμάκιο του ΚΚΕ και τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρύστου, όπου παράλληλα με τη γιγάντωση του απαράδεκτου καθεστώτος των συμβασιούχων και επικουρικών συνεχίζουν να μην εντάσσονται οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Επίσης από την πλευρά του Σωματείου τονίστηκε ότι τις τελευταίες μέρες στάλθηκε εγκύκλιος του υπουργείου, με την οποία επισημαίνεται το καθηκοντολόγιο του νοσηλευτικού προσωπικού, που εάν εφαρμοστεί, σύμφωνα με τη διοίκηση του Σωματείου, θα σταματήσει η λειτουργία του νοσοκομείου.

Στη συνάντηση στην Πυροσβεστική, από την πλευρά του διοικητή και πυροσβεστών τέθηκαν τα ζητήματα της έλλειψης μέτρων πρόληψης, του λιγοστού και γερασμένου προσωπικού, της εντατικοποίησης της εργασίας με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και συνεχή επιφυλακή, το ζήτημα των «πολλών ταχυτήτων» πυροσβεστών. Ακόμα, τέθηκε το ζήτημα της ανάγκης υπογειοποίησης του δικτύου μεταφοράς Ενέργειας, καθώς τα εναέρια καλώδια γίνονται επανειλημμένα αιτία πυρκαγιών.

Η περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου στην Κάρυστο ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τη διοίκηση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου, όπου, παρουσία πληττόμενων μελισσοκόμων, έγινε συζήτηση πάνω στις επιπτώσεις που έχουν οι εργασίες εγκατάστασης αιολικών σταθμών στην επιβίωση και την παραγωγή των μελισσοσμηνών και στις διεκδικήσεις τους για προστασία και αποζημιώσεις.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε πως το ΚΚΕ στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού. Αναφέρθηκε σε μία σειρά πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Κόμμα μέσα και έξω από τη Βουλή για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική και στην Υγεία, για τα προβλήματα των μελισσοκόμων, για την ανακούφιση από την εκτίναξη της ακρίβειας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις κ.ά.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να βγουν συμπεράσματα και να αναζητηθούν οι αιτίες για τα προβλήματα και τη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Σημείωσε ότι θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης και αγώνα και κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ που αποτελεί «ασπίδα» του λαού στο σήμερα και «ελπίδα» για το αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ