Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλιμακώνει την καταστολή απέναντι στους κατατρεγμένους

Συνεδρίασε χτες το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Επισήμως, στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε «το πρόβλημα της αυξανόμενης πίεσης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορά μας».

Σύμφωνα με το Μαξίμου, αποφασίστηκε «η σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Εβρου, κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ». Αποφασίστηκε επίσης «η αναβάθμιση και η ενίσχυση των μέσων επιτήρησης», με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ένταση του ανθρωποκυνηγητού στα σύνορα των ξεριζωμένων, που γίνονται «μπαλάκι» στους ανταγωνισμούς.

Προηγουμένως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου στην ενημέρωση των δημοσιογράφων επέμενε ότι «το τελευταίο διάστημα εκτυλίχθηκε μια νέα φάση κρίσης του μεταναστευτικού ως υβριδικού χαρακτήρα επίθεσης προς την Ελλάδα», ισχυριζόμενος ότι «μόνο σε μια μέρα - την περασμένη Πέμπτη - αποπειράθηκαν να εισέλθουν από τον Εβρο πάνω από 1.500 μετανάστες» και ότι μετανάστες που πέρασαν σε νησίδα του Εβρου «καταγγέλλουν ότι μεταφέρθηκαν εκεί βίαια από τις τουρκικές Αρχές».

Δεν παρέλειψε να ρίξει νερό στον μύλο της κοκορομαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συνυπογράφουν την απάνθρωπη ευρωενωσιακή πολιτική και την κατάπτυστη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που κάνει πρόσφυγες και μετανάστες «μπαλάκι» των ανταγωνισμών, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια συκοφάντησης και απόδοσης ευθυνών στην πατρίδα μας και το προσωπικό των αρμόδιων ελληνικών αρχών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ