Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
«Δεν είμαστε ισότιμοι ή συνομιλητές με την Ελλάδα»

Τη στρατηγική «βαρύτητα» της Τουρκίας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς πρόβαλε και χτες ως «ατού» της Αγκυρας έναντι της Ελλάδας ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, μιλώντας σε επετειακή εκδήλωση για τη «Μέρα της Νίκης» του τουρκικού στρατού σε βάρους του ελληνικού πριν από 100 χρόνια στη Μικρά Ασία.

«Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος ή συνομιλητής μας, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι «η επικαιροποίηση της πολιτικής γεωγραφίας φέρνει ως αποτέλεσμα και την επικαιροποίηση των δογμάτων ασφαλείας», μιλώντας για «αυξανόμενη ισχύ της χώρας μας σε όλες τις ζώνες επιρροής όπως από τη Μεσόγειο στη Μαύρη θάλασσα, από τα Βαλκάνια μέχρι και τον Καύκασο».

Επαναφέροντας δε τις κατηγορίες ότι συστήματα S-300 του ελληνικού στρατού που εδρεύουν στην Κρήτη «κλείδωσαν» τουρκικά F-16, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «η Ελλάδα δημιούργησε πρόκληση για το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους της, αυξάνοντας την εχθρική της στάση, που άρχισε με παρενόχληση του εναέριου χώρου και αεροσκαφών μας και έφτασε στο "κλείδωμα" στο ραντάρ "S-300"».

«Μας ενοχλεί πως χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοί μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση» πρόσθεσε, αναρωτώμενος «πώς θα απαντήσουν οι ΗΠΑ στην παρενόχληση με τους S-300».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ