Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Σταθμός για την κλιμάκωση της πάλης η σημερινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Σε έναν μεγάλο σταθμό για την οργάνωση της πάλης των σωματείων εξελίσσεται η αποψινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο των Εποχών, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ που θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Ταυτόχρονα, σωματεία σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το εισόδημα του λαού, για αυξήσεις στους μισθούς, για να μην ματώσουν άλλο οι εργαζόμενοι από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια.

Με σύνθημα «Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη - Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός - Για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος», το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μάχης σε όλα τα συνδικάτα για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα φθηνά για τον λαό, για διαγραφή χρεών ώστε κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι να μην κινδυνεύσει, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμους γιατρούς - νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.

Μιλώντας για την προετοιμασία και το περιεχόμενο της σύσκεψης, ο Περικλής Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Β. Ελλάδας, δήλωσε: «Εδώ και μέρες, σωματεία και συνδικαλιστές δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της Σύσκεψης του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, ώστε αυτή να αποτελέσει σημείο συνάντησης συνδικάτων και συνδικαλιστών, αλλά και απλών εργαζομένων, όσων "δεν συμβιβάζονται με το άδικο". Στόχος της Σύσκεψης η ανταλλαγή πείρας της αγωνιστικής δράσης με σκοπό να γίνει γνώση και δύναμη για τον πολλαπλασιασμό των εστιών αντίστασης, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για συνδικάτα ζωντανά - καθημερινό αποκούμπι των εργαζομένων, για την ανάπτυξη μαζικών ταξικών αγώνων ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Ηδη το παραπάνω μήνυμα έχει συζητηθεί σε δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια σωματείων και εργαζόμενους, που είπαν ότι θα δώσουν το "παρών".

Η Σύσκεψη θα είναι πολύ σημαντική για τον αγώνα που δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο. Καλούμαστε μεταξύ άλλων να πάρουμε αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τους μισθούς μας, αλλά και τις επιπτώσεις όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια.

Εχει σημασία να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι οποιαδήποτε απόσπαση ή νίκη έχουμε, έρχεται μέσα από σκληρό ταξικό αγώνα και αλληλεγγύη, όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες με τον αγώνα των εργαζομένων στη "Μαλαματίνα", που το πανελλαδικό κύμα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί είναι ένα τεράστιο αποκούμπι για τους εργαζόμενους εκεί, που βρίσκονται ήδη στην 6η βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων. Η αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί δίνει ακόμα μεγαλύτερο κουράγιο στους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους απέναντι σε εργοδοσία και κράτος, για να παρθούν πίσω οι 15 απολύσεις και να υπογράψουν επιχειρησιακή ΣΣΕ.

Ο καθένας από το δικό του μετερίζι έχει πολλά να δώσει στον αγώνα, να τον οργανώσει, να βγει μπροστά, και σε σχέση με αυτά η Σύσκεψη του ΠΑΜΕ έχει να δώσει πολλά. Αποτελεί ουσιαστικά τη δύναμη των εργαζομένων.

Κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστής, κάθε εργαζόμενος που θα έρθει να ακούσει, θα βγει κερδισμένος. Με όπλο την πείρα θα μπορεί να οργανώσει τον αγώνα στον χώρο δουλειάς του, πρώτα μπροστά στη ΔΕΘ αλλά και συνολικότερα το επόμενο διάστημα μπροστά στον δύσκολο για τα λαϊκά νοικοκυριά χειμώνα που έρχεται».

Παράλληλα τα σωματεία, με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις αλλά και οργανώνοντας συσκέψεις και συνελεύσεις, προετοιμάζουν την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Στο πλαίσιο αυτό η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης προγραμματίζει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.

Δεκάδες σωματεία θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη

Αποφάσεις συμμετοχής στη σημερινή σύσκεψη είχαν πάρει μέχρι χτες: Σωματείο Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Εργαζομένων Χάρτου και Τύπου Κεντρικής Μακεδονίας, Συνδικάτο Ιματισμού - Δέρματος - Κλωστοϋφαντουργίας - Υποδηματοποιίας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Θεσσαλονίκης, Πωλητές - Οδηγοί εμφιαλωμένων ποτών, Ενωση Εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών, Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Ξύλου ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Δασεργατών ν. Θεσσαλονίκης, Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ΣΕΤΕΠΕ, Σωματείο Εργαζομένων «Praktiker» Θεσσαλονίκης, Σωματείο Συμβολαιοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Τhe Met» Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων Σίτισης ΠΦΛΘ, Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εργαζομένων «Regency» Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων «Σκλαβενίτη» Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, ΣΕΦΙΕ, Σωματείο Εργαζομένων στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Σωματείο Εργαζομένων «Παπαγεωργίου», Σωματείο Εργαζομένων στο «Θεαγένειο», Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, Σωματείο Εργαζομένων «Βαρβαρέσος», Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νάουσας, Συνδικάτο Οικοδόμων Νάουσας, Σωματείο Εργαζομένων Μετάλλου Σερρών, Σωματείο Εργαζομένων στην Ανακύκλωση Σερρών, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας, Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας, Παράρτημα Πέλλας του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας και Βέροιας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα ξεσηκωμού και από τη Θεσσαλονίκη (2022-02-26 00:00:00.0)
Φτάνει πια με την ακρίβεια, τα διαλυμένα νοσοκομεία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα! (2022-02-18 00:00:00.0)
Φτάνει πια με την απληρωσιά και την αβεβαιότητα για να θησαυρίζει η εργοδοσία! (2022-02-11 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για το συλλαλητήριο του Σαββάτου (2020-09-09 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη (2010-01-28 00:00:00.0)
Μαζική συμπαράσταση από τη Θεσσαλονίκη (1996-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ