Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Στη Μόσχα βρίσκεται από το Σάββατο υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς» με επικεφαλής τον γραμματέα του Πολιτικού Γραφείου Ισμαήλ Χανίγια, προκειμένου να συζητήσει με Ρώσους διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σχέδιο για τη συγκρότηση «εθνικού παλαιστινιακού μετώπου» κατά των «σιωνιστών στο Ισραήλ». Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται τη Μόσχα η υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της «Χαμάς» από τον περασμένο Μάη, όταν επιβεβαιώθηκε η ένταση στις ρωσο-ισραηλινές σχέσεις με αφορμή τη στήριξη των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στην ουκρανική κυβέρνηση.

ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ.-- Πάνω από πέντε άτομα σκοτώθηκαν μετά τον σεισμό μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το Σάββατο την ανατολική Παπούα - Νέα Γουινέα (στα βόρεια της Αυστραλίας) προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές. Στα θύματα περιλαμβάνονται και μεταλλωρύχοι σε στοές κοντά στην πόλη Ουάου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον με αφορμή την 21η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001, που προκάλεσαν τον θάνατο 2.977 ανθρώπων και σαρωτικές αλλαγές σε μία σειρά από νόμους περιστολής των ελευθεριών και των δικαιωμάτων με το πρόσχημα της «διεθνούς τρομοκρατίας» σε δεκάδες καπιταλιστικές χώρες.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ανταλλαγή πυρών με ενόπλους στο βόρειο Ιράκ. Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως το περιστατικό έγινε σε μία περιοχή στην οποία η Τουρκία διεξήγαγε πολεμική επιχείρηση στα σύνορα.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Ενοπλοι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» επιτέθηκαν την Κυριακή, σε επαρχιακό δρόμο της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, προκαλώντας τον θάνατο έξι ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ