Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ζητούν κατάλληλο και ασφαλές κτίριο για το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου

«Για χρόνια είναι γνωστή η έλλειψη σύγχρονου κτιρίου για τη στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου. Η όπως - όπως μεταστέγασή του σε άλλο κτίριο είναι δείγμα ανικανότητας, προχειρότητας ή κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την ανεπάρκεια και τη βαρβαρότητά τους;». Τα παραπάνω σημειώνει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η μεταστέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου σε άλλο κτίριο που, σύμφωνα με τους γονείς, όχι μόνο δεν επιλύει το ζήτημα, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα.

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου ιδρύθηκε και στεγάστηκε πριν 7 χρόνια στον πρώτο όροφο του 3ου ΕΠΑΛ του Δήμου. Σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύλλογο, «κάθε χρόνο έρχονταν όλο και περισσότερα παιδιά και ήταν γνωστό τοις πάσι ότι ο χώρος όχι μόνο ήταν ακατάλληλος, αλλά δεν θα μπορούσε να καλύψει όλα τα παιδιά λόγω της τεράστιας ανεπάρκειας δευτεροβάθμιων δομών εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες και με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες». Μέσα στο καλοκαίρι, «χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς καμία μελέτη, χωρίς έστω κάποια παρέμβαση», όπως καταγγέλλουν, πάρθηκε η απόφαση για τη μεταφορά του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου στο κτίριο που στεγάζεται το 11ο Λύκειο και το στρίμωγμα όλων των παιδιών εκεί, ενώ στο κτίριο του 14ου Γυμνασίου προβλέπεται η μεταφορά του ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου.

Η σχολική χρονιά έχει αρχίσει εδώ και μια βδομάδα, το ΕΝΕΕΓΥΛ δεν λειτουργεί, ενώ δρομολογείται η μεταφορά των μισών τάξεων προσωρινά στο κτίριο του 14ου Γυμνασίου, γονείς και μαθητές του οποίου προχώρησαν χτες σε παρέμβαση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας να μην προχωρήσει η μεταφορά τους και να στεγαστεί σε ασφαλές κατάλληλο κτίριο το ΕΝΕΕΓΥΛ.

«Και τα τρία σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας, ποιότητας στην προοπτική ανάπτυξής τους για τα παιδιά μας με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές», σημειώνει ο Ενιαίος Σύλλογος.

Τη στήριξή της στα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων του 14ου Γυμνασίου, του 11ου Λυκείου, του ΕΝΕΕΓΥΛ και της Ενωσης Γονέων Περιστερίου εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. «Με την ίδια αναλγησία που διακρίνει τις κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια και με μηδενικές προδιαγραφές προκρίθηκε και αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση του ΕΝΕΕΓΥΛ στο 14ο Γυμνάσιο για να "λυθεί" πρόχειρα το πρόβλημα της πλήρους ανάπτυξης του σχολείου, το οποίο χρειάζεται πλέον περισσότερες από 25 εννεαμελείς αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, χώρους συμβουλευτικής, τουαλέτες ΑμεΑ, ράμπες προσβασιμότητας, αίθουσα νοσηλείας κατάλληλα στελεχωμένη κ.λπ.».

Μάλιστα, όπως σημειώνει, χτες στο 14ο Γυμνάσιο «δεν δίστασαν να βάλουν τους ίδιους τους μαθητές να κάνουν τους μεταφορείς! Με εντολή της Διεύθυνσης του σχολείου υποχρέωσαν τα παιδιά να μεταφέρουν τα θρανία προκειμένου να τα πάρει η μεταφορική!», προσθέτοντας πως με την παρέμβαση των γονιών σταμάτησε κάθε τέτοια κίνηση, έδιωξαν τη μεταφορική και «η συλλογική και οργανωμένη παρέμβαση έχει αποτέλεσμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεσμεύσεις για εγγραφή μαθητών κανονικά στην Α' Γυμνασίου (2023-06-28 00:00:00.0)
Παραμένει το πρόβλημα λειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ (2022-10-06 00:00:00.0)
Εντονες αντιδράσεις για τη σχολική στέγη (2001-10-16 00:00:00.0)
Σχολείο στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο (1998-05-15 00:00:00.0)
Μεταφέρεται σε ακατάλληλο λυόμενο κτίριο (1998-01-16 00:00:00.0)
Στον ...αέρα ακόμη το "Σχολείο Παλιννοστούντων" (1997-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ