Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σχολείο στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο

Ακατάλληλο για διδακτήριο κρίνεται το σχολείο όπου στεγάζεται το 20ό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Ετσι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης απέκτησαν ένα ακόμη όπλο στη μάχη για την προστασία των παιδιών τους από την επικίνδυνη απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μεταστέγαση των μαθητών στο κτίριο που στεγάζεται το 20ό Λύκειο στο κέντρο της πόλης. Ενα κτίριο που στήθηκε πρόχειρα για να καλύψει τις ανάγκες για στέγαση μετά τους μεγάλους σεισμούς του 1978 και έμεινε μόνιμο. Μετά την έκθεση ακαταλληλότητας που ήρθε στην επιφάνεια κρίνεται απαραίτητη, όπως φαίνεται, εκτός από την ακύρωση της απόφασης για εγκατάσταση του 13ου Γυμνασίου - Λυκείου και η μεταστέγαση των μαθητών του 20ού Λυκείου.

Σύμφωνα με την έκθεση, που συντάχθηκε από τρεις αρχιτέκτονες - μηχανικούς μετά από απαίτηση των Συλλόγων Γονέων, "το κέλυφος του κτιρίου αποτελείται από πρόχειρης μορφής προκατασκευή με μεταλλικό στατικό σύστημα, που έγινε κάτω από την πίεση του χρόνου μετά τους σεισμούς του 1978. Συνεπώς, σήμερα είναι ξεπερασμένα τα υλικά κατασκευής, αλλά και άκρως επικίνδυνα για την υγεία των μαθητών λόγω των αμιαντοπλακών κλπ. Τα ελαφρά και εντελώς ευτελή υλικά κατασκευής δημιουργούν έντονα προβλήματα ηχομόνωσης, απωλειών θέρμανσης, στεγανότητας κλπ. και γενικά απαράδεκτες συνθήκες για διδακτήριο".

Σχετικά με τη λειτουργία του κτιρίου, στην έκθεση αναφέρεται ότι είναι ανεπαρκέστατη για εκπαιδευτικό ίδρυμα η κτιριακή λειτουργία του οικήματος. Και αυτό γιατί λείπει χώρος γυμναστικής, μουσικής, συγκέντρωσης όλων των μαθητών για εκδηλώσεις, οι χώροι υγιεινής είναι κακοσχεδιασμένοι και ακατάλληλοι και επίσης δε διαθέτει αυλή, με αποτέλεσμα οι μαθητές να βγαίνουν στο δρόμο.

Οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων προειδοποιούν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι, σε περίπτωση που επιμείνει στην εφαρμογή αυτής της απόφασης μετεγκατάστασης, θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Μαθητές και γονείς απαιτούν την άμεση ανέγερση καινούριου διδακτηρίου στον ίδιο χώρο όπου τώρα βρίσκεται το 20ό Λύκειο, με ταυτόχρονη απαλλοτρίωση του γειτονικού χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων ώστε να δημιουργηθεί ένα υγιεινό, σύγχρονο και λειτουργικό διδακτήριο, που θα χρησιμοποιηθεί από τα σχολεία της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ