Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Κακόγουστη προπαγάνδα σε επιλεγμένους μαθητές

Ενα άθλιο, από κάθε άποψη, "μάθημα" είχαν την... τύχη να παρακολουθήσουν χτες μαθητές των Λυκείων του Μενιδίου. Το Γραφείο Νεολαίας του Δήμου αποφάσισε ότι οι νεαροί Μενιδιάτες χρειάζονται μια δόση προπαγάνδας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την πορεία ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ και γι' αυτό, αποφάσισε να διοργανώσει μια σχετική εκδήλωση, η οποία, όμως, εκθέτει αυτούς που την εμπνεύστηκαν και τη διοργάνωσαν.

Σε συνεργασία με τους διευθυντές επιλέχτηκαν 15 μαθητές από κάθε Λύκειο,(περίπου 80 συνολικά), γιατί ο χώρος δε χωρούσε άλλους. Τα κριτήρια επιλογής αφέθηκαν, λέει, στην κρίση των διευθυντών. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών (και βουλευτής της περιοχής) Θ. Πάγκαλος.Με το γνωστό ύφος που τον διακρίνει, δεν παρέλειψε, προκειμένου να πείσει το ακροατήριό του, να καταφύγει σε αντικομμουνισμό. Αναφέρθηκε στην "αποτυχία" των σοσιαλιστικών χωρών, "όπου ο κόσμος πεινάει" και - όπως κατήγγειλαν στο "Ρ" μαθητές που συμμετείχαν - έφτασε στο σημείο να καθυβρίσει το ηρωικό Νησί της Κούβας, με ανάρμοστες για υπουργό φράσεις.

Ο "διάλογος" που επακολούθησε έγινε κατά βάση με γραμμένες ερωτήσεις που είχαν μοιραστεί σε μαθητές. Κάποιοι που τόλμησαν να ζητήσουν το λόγο, για να πουν την "αιρετική" άποψή τους,δεν τους έγινε η χάρη. Στην εκδήλωση δεν κλήθηκαν να παραστούν όχι μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημοτικές παρατάξεις, αλλά ούτε καν η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου. Δεν έλειπε όμως η παράταξη του δημάρχου. Δεν επιτράπηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους, ούτε καν στα τοπικά ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ