Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Ξαναγράφει την ιστορία ο Γεωργάκης

Σβήνει τα ονόματα των δρόμων που παραπέμπουν στην αγωνιστική ιστορία του τόπου για να βάλει στη θέση τους αυτών που έχουν συνδεθεί με το καθεστώς εξάρτησης και υποτέλειας

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους αγωνιστές της ειρήνης η εκφρασμένη πρόθεση του δημάρχου Ηλιούπολης και της πλειοψηφίας του, να μετονομάσει τις λεωφόρους Ανεξαρτησίας και Ειρήνης σε Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και Κων. Καραμανλή, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε προσδιοριστεί για την Τρίτη 12/5/98 (σ.σ. τελικά δεν έγινε) και ενώ αυτή τη βδομάδα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις όλων των φορέων της πόλης για την ειρήνη, η διοίκηση του δήμου δηλώνει από τη μια ότι συμμετέχει με... 150 χιλιάδες δραχμές στις εκδηλώσεις και από την άλλη με τις πράξεις της προκαλεί τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της Ηλιούπολης.

Στην ημερήσια διάταξη για το Δημοτικό Συμβούλιο, ανάμεσα σε 75 θέματα δε βρέθηκε χώρος να συζητήσει και να πάρει θέση για όσα γίνονται και απειλούν την ειρήνη, αλλά αντίθετα είχε προγραμματίσει δύο θέματα - πρόκληση.

Εισηγείται τη μετονομασία της πλατείας Ανεξαρτησίας σε Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ. Εισηγείται τη μετονομασία της κεντρικής λεωφόρου Ειρήνης σε Κων. Καραμανλή, αφού λίγους μήνες πριν έσβησε το όνομα του δρόμου "Φιλία των Λαών" μετονομάζοντας τη λεωφόρο αυτή σε Ανδρέα Παπανδρέου.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη της "Δημοκρατικής Ενότητας" τονίζει: "Αν η ονοματοθεσία των δρόμων από τον προηγούμενο δήμαρχο, Δ. Κιντή,έστελνε τα μηνύματά της, αν η λεωφόρος της Φιλίας των Λαών οδηγούσε στη λεωφόρο της Ειρήνης, που κατέληγε στην πλατεία Αντίστασης και συνέχιζε με την αντίσταση της νεότερης γενιάς τη 17 Νοέμβρη,αυτοί οι συμβολισμοί με αυτόν τον δήμαρχο ή δεν εκφράζουν τίποτα ή δεν είναι αρεστοί. Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, η φωτιά απλώνεται στη γειτονιά μας με τα σχέδια της "νέας τάξης" και οι "προστάτες" μας Αμερικανοί και Ευρωπαίοι απειλούν στρατιωτικά και οικονομικά την ανεξαρτησία του τόπου μας, οι εκδηλώσεις ειρήνης αποχτάνε ιδιαίτερη σημασία. Οι αγωνιώντες για την ειρήνη γίνονται και πάλι αγωνιστές. Και ενώ χρειάζεται οι αγώνες να στέλνουν τα μηνύματά τους και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκφράσει δυναμικά τη στήριξή της στο φιλειρηνικό κίνημα στην Ηλιούπολη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο δήμαρχος Γεωργάκης προκαλεί.

Η ανεξαρτησία παζαρεύεται, η φιλία των λαών σβήνει, η ειρήνη σβήνει και προς τιμήν των αγωνιστών της, στο πρόσωπο του Γρ. Λαμπράκη, μετονομάζεται σε Κων. Καραμανλή".

"Η οργή και η αντίσταση του λαού, τόνισε μιλώντας στο "Ρ" ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοκρατικής Ενότητας", Κυρ. Κανελλόπουλος,χρειάζεται να συνεχίσουν και να πάρουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και στην πόλη μας αυτό το Δεκαήμερο για να σταματήσουν οι προκλήσεις. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να ανατρέψουν και όχι να αναβάλλουν πράξεις πρόκλησης μιας τέτοιας διοίκησης του δήμου, που προσβάλλει το χαρακτήρα και το κύρος της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ