Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απλήρωτοι από το Δεκέμβρη

Την πικρή γεύση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που επιτάσσει η "Λευκή Βίβλος" και που απλώνονται και στο χώρο της εκπαίδευσης, δοκιμάζουν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα σχολεία της Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής που περιλαμβάνει τις περιοχές Ν. Ιωνία,Ηράκλειο,Μεταμόρφωση,Λυκόβρυση,Αχαρνές και Θρακομακεδόνες.

Οπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ο αριθμός των ωρομισθίων που εργάζονται στα σχολεία έχει διογκωθεί υπερβολικά. Είναι μάλιστα συχνό το φαινόμενο να καλύπτεται ένα ωράριο στο ίδιο σχολείο με δύο ωρομίσθιους που εργάζονται από 10 ώρες ο καθένας. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί αυτοί δεν αμείβονται για υπερωριακή απασχόληση όπως θα έπρεπε, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν έχουν πληρωθεί καν τους τελευταίους πέντε μήνες. Οπως καταγγέλλει η Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, υπάρχουν καθηγητές που εργάζονται ως ωρομίσθιοι από το Δεκέμβριο του '97 και μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ούτε δραχμή για την εργασία τους (!) όπως, π.χ., στο Λύκειο Λυκόβρυσης και αλλού, χωρίς να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Με το γεγονός αυτό, τονίζει σε ανακοίνωση η ΕΛΜΕ, το πρόβλημα παίρνει τραγικές διαστάσεις και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ θα προσφύγει σε μέτρα αγωνιστικής διεκδίκησης των δεδουλευμένων μισθών αυτών των καθηγητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ