Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Φουντώνουν οι αντιδράσεις

Αναβρασμός επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο για το νέο ιατρικό μισθολόγιο, που προβλέπει την ποσοστιαία κάλυψη των εφημεριών για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Μ' αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση αφήνει ακάλυπτα από γιατρούς τα νοσοκομεία στις εφημερίες. Ετσι, μετά την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης των γιατρών του "Ευαγγελισμού" για εξάωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 2 μ.μ. ) τη Δευτέρα, 18 Μάη, ακολουθεί το "Λαϊκό" νοσοκομείο. Η γενική συνέλευση των γιατρών του "Λαϊκού" πήρε απόφαση για εξάωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 2 μ.μ. ) την Τρίτη 19 Μάη και την Πέμπτη 21 του μήνα.

Η γενική συνέλευση του "Λαϊκού" ζητά την άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων των εφημεριών, όπως αυτά ορίστηκαν από τα Επιστημονικά Τμήματα και την Επιστημονική Επιτροπή, για την ομαλή λειτουργία τους, καθώς επίσης και την επίλυση του προβλήματος των ιατρικών κοιτώνων. Επίσης, η γενική συνέλευση με ψήφισμά της ζητά την άμεση παραίτηση του εκπροσώπου των γιατρών στο ΔΣ του νοσοκομείου, διότι η τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου με θέμα τις εφημερίες των γιατρών του "Λαϊκού", δεν απηχούσε τις θέσεις της πλειοψηφίας των γιατρών.

Σημειώνεται ότι η χτεσινή προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου σημείωσε επιτυχία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, τα ποσοστά συμμετοχής των γιατρών ξεπέρασαν το 90%. Σε πολλά νοσοκομεία, δε, η συμμετοχή των γιατρών στην εξάωρη στάση εργασίας έφτασε το 100%.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συνέρχεται την Τρίτη 18 Μάη, ώρα 8 μ.μ., για να εξετάσει την κατάσταση.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του "Ευαγγελισμού", στις 8 π.μ., έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Διαμαρτύρονται για την πολιτική περικοπών που ακολουθεί η κυβέρνηση και στο χώρο της υγείας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ