Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Η παιδεία είναι αλλού

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία των σχολείων, οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή και αίθουσες, η πλημμελής συντήρηση και φύλαξη των κτιρίων, αλλά και η γενικότερη εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ήταν τα θέματα που παρουσιάστηκαν αναλυτικά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η "Αγωνιστική Δημοτική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς" (ΑΔΕΚ).

Το ενδιαφέρον των δημοτών που πήραν μέρος στην εκδήλωση μονοπώλησαν κυρίως τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη σχολικής στέγης στην περιοχή και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου της κυβέρνησης, όπως παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Θ. Κρουστάλη.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΑΔΕΚ, η υπεύθυνη της παράταξης για θέματα παιδείας, Σούλα Βαβούρη, σημείωσε την ανάγκη λειτουργίας όλων των σχολείων σε πρωινό κύκλο με ανώτατο αριθμό μαθητών ανά τμήμα τους 25. "Για να γίνει αυτό, ανέφερε, χρειάζεται να δημιουργηθούν νέα και σύγχρονα διδακτήρια, αντί της κατάργησης των βοηθητικών χώρων των σχολείων για τη δημιουργία επιπλέον αιθουσών. Προτείνουμε την άμεση απαλλοτρίωση των ήδη χαρακτηρισμένων οικοπέδων και την ταχύτατη ανέγερση καινούριων σχολικών κτιρίων". Κλείνοντας, τόνισε πως η ΑΔΕΚ υιοθετεί τις προτάσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών για καθιέρωση ενιαίου 12χρονου υποχρεωτικού σχολείου, πολυκλαδικού - πολυτεχνικού, που να δίνει ολοκληρωμένη μόρφωση στους μαθητές.

Η υποψήφια δήμαρχος Καλαμαριάς και επικεφαλής της ΑΔΕΚ Σοφία Τεμεκενίδου, μιλώντας για το ρόλο της ΤΑ, είπε: "Για μας, είναι καθαρό πως η δημοτική αρχή δεν πρέπει να ασχολείται μόνο με τα άμεσα και τεχνικά θέματα που απασχολούν ένα δήμο, αλλά να ενδιαφέρεται για τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται και τις επιπτώσεις που έχει αυτή πάνω στη ζωή των δημοτών. Σήμερα οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα και η δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι συμπαραστάτης τους". Τέλος, η Σ. Τεμεκενίδου έδωσε την υπόσχεση ότι η ΑΔΕΚ θα αγωνιστεί μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές για τη λύση των προβλημάτων στο χώρο της παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ