Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρνήθηκε τη συνάντηση με το σωματείο

Δε δέχτηκε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ) ο υφυπουργός Υγείας - Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης, που χτες έκανε περιοδεία στο Ιδρυμα. Στην επιμονή των εργαζομένων οι συνεργάτες του υφυπουργού απάντησαν: "Αυτά τα λέτε με τη διοίκησή σας".Η διοίκηση του ΕΙΑΑ ενημέρωσε τον υφυπουργό για την κατάσταση των περιθαλπομένων και το γενικότερο έργο που επιτελείται, ο οποίος επισκέφτηκε τα τμήματα της φυσικοθεραπείας και τα νοσηλευτικά.

Το μόνο το οποίο κατάφεραν τελικά οι εργαζόμενοι ήταν να παραδώσουν το υπόμνημά τους στον υφυπουργό, ελπίζοντας να μην ακολουθήσει την οδό προς τον κάλαθο των άχρηστων. Ο Θ. Κοτσώνης το έδωσε στους συνεργάτες του.

Στο υπόμνημα ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει άμεση πρόσληψη προσωπικού αποκατάστασης, (όπως για παράδειγμα φυσικοθεραπευτές και λογοθεραπευτές), που, ωστόσο, καθυστερείται απαράδεκτα. Ο Σύλλογος Εργαζομένων, τονίζει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες θεωρούνται υποβαθμισμένες, κυρίως, "λόγω της ανυπαρξίας Επιστημονικής Ομάδας - Ομάδας Αποκατάστασης, η λειτουργία της οποίας μπορεί να διασφαλίσει αποτελεσματικότερη Φυσική Αποκατάσταση - Κοινωνική Ενταξη".

Τέλος, επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, πως "η προσφορά των εργαζομένων του χώρου διακρίνεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και ουσιαστικά αυτοί κρατούν σ' ένα ανεκτό επίπεδο λειτουργίας το ΕΙΑΑ".

Κ. ΤΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ