Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Πειραιάς δε χρωστάει να πληρώνει

Είχε τελειώσει η κυρίως συζήτηση με τον Π. Σαλπέα, αλλά επιμέναμε να βάλουμε στο τραπέζι ορισμένα ερωτήματα που κυκλοφορούν στον Πειραιά απ' όσους όψιμα εμφανίζονται στο πλευρό του Λογοθέτη. Οι απαντήσεις είναι εξίσου αποκαλυπτικές:

- Λένε: εντάξει έκανε ό,τι έκανε ο Λογοθέτης. Αλλά με το δικαστήριο θα λυθεί το πρόβλημα παραμονές των εκλογών; Και πίσω από ένα τέτοιο ερώτημα βλέπουμε να συμμαχούν, από τον ακραίο αντικομμουνιστή Καλλίνικο μέχρι και κάποιοι εμφανιζόμενοι ως αριστεροί του ΣΥΝ.

- Ας μη σχολιάσω το γιατί συμμαχούν και ποιοι με ποιον. Μια βόλτα στον Πειραιά δίνει αρκετές απαντήσεις... Ψάξτε να βρείτε τι έχει δώσει ο Λογοθέτης στον Καλλίνικο και θα καταλάβετε αρκετά πράγματα. Αυτό που θέλω να σταθώ είναι πως όλοι τους έπρεπε να έχουν σπεύσει έγκαιρα να συμβάλουν στο ξεκαθάρισμα της κατάστασης. Οχι τώρα. Ολοι! Και ο Λογοθέτης και το υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση και οι διάφοροι άλλοι. Μόνοι μας φωνάζαμε. Θέλανε να φτάσουμε εδώ, παραμονές εκλογών. Ηταν και δική του επιλογή, του Λογοθέτη. Από αναβολή σε αναβολή την απολογία του τα έφερε εδώ. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση. Μέσα στο δήμο, ανοιχτά, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Η άλλη εξέλιξη πρέπει να αφεθεί να τραβήξει το δρόμο της. Την αναβολή την επέλεξαν για να φτάσει παραμονή εκλογών. Ο κόσμος πιστεύει ότι εμείς οι αιρετοί έχουμε προνόμιο απέναντι στο νόμο. Εμείς πρέπει να δείξουμε ότι δεν είναι έτσι.

- Παρ' όλα αυτά, υπάρχει καλοπροαίρετος κόσμος που ρωτάει: Θα πάμε στις εκλογές με τον δήμαρχο πίσω από τα σίδερα;

- Κατ' αρχάς δε νομίζω πως θα γίνει κάτι τέτοιο. Η προφυλάκιση κάποια στιγμή δε θα υπάρχει. Θα βγει έξω και η δίκη θα γίνει σε δύο - τρία χρόνια. Στο Δημοτικό Συμβούλιο τούς είπα ότι έχουν τώρα την ευκαιρία όλοι να αναρωτηθούν για τις ευθύνες τους και να σταματήσουν αυτή την πορεία. Ο Πειραιάς δε χρωστάει να πληρώνει αυτές τις επιλογές. Δεν μπορούν να λειτουργούν για να βοηθούν τον εαυτό τους, όταν εκλέγονται για να βοηθήσουν τον κόσμο. Αυτό πρέπει να είναι καθαρό. Ακολούθησαν όλοι μαζί μια καταστροφική πολιτική και πρέπει να δικαστούν πολιτικά στις εκλογές. Η άλλη δίκη είναι επιμέρους πρόβλημα. Για την πραγματική πολιτική τους οι "Λογοθέτηδες" δε θα φτάσουν ποτέ σε αίθουσα δικαστηρίου. Και μέσα από αυτήν τη διαδικασία γίνεται φανερό πως όλοι μαζί πάνε να βγάλουν αθώα στο σύνολό της την πολιτική που ακολούθησαν και θέλουν να συνεχίσουν να ακολουθούν. Αυτό πρέπει να έχει καθαρό ο κόσμος και να τους "δικάσει" εκεί που μπορεί να το κάνει, στις εκλογές. Αυτή η αποπνικτική ατμόσφαιρα, η στασιμότητα, είναι στο χέρι των Πειραιωτών να ανατραπεί. Ο Πειραιάς είναι σε άθλια κατάσταση. Το χρέος είναι τεράστιο, πάνω από 50 δισ., χωρίς να έχει γίνει έργο. Υπάρχουν δάνεια όπως της "Μιτσουμπίσι", που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξουν. Σταθήκαμε αντίθετοι σε όλα αυτά. Κάναμε, νομίζω, καλά τη δουλιά μας. Νομίζουμε ότι ξέρει πια ο λαός ότι εμείς δεν τον προδώσαμε. Ημασταν συνεχώς στο δρόμο, υπερασπίσαμε τη λαϊκή διεκδίκηση. Τώρα είναι η ώρα του λαού να πάρει θέση. Πολλά θα του τάξουν. Ας κρίνει. Τις πράξεις όλων και όχι τα λόγια. Εχει πια εμπειρία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Κοκκινιά ψηφίζει Μπενετάτο! (2006-08-29 00:00:00.0)
Ο ειδήμων... (1998-05-02 00:00:00.0)
"Μπαλάκι" μεταξύ Φωτίου και Λογοθέτη (1998-04-01 00:00:00.0)
Ανοιχτό, πλέον, το παζάρι (1997-12-09 00:00:00.0)
Οι μισοί απ' έξω (1997-07-16 00:00:00.0)
Ωρα να πάρει θέση και το υπουργείο (1996-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ