Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ωρα να πάρει θέση και το υπουργείο

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει πλέον το λόγο για την υπόθεση των οικοπέδων της "Υπεραγοράς" στον Πειραιά και είναι αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη της απόδοσής τους ως χώρων πράσινου στον πειραϊκό λαό ή της τσιμεντοποίησής τους από τους ιδιώτες και τη δημοτική αρχή του Στ. Λογοθέτη.Οι Πειραιώτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν το πράσινο που δικαιούνται, καθώς οι μέχρι τώρα μάχες έχουν κερδηθεί, όμως ο... πόλεμος δεν έχει τελειώσει!

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά απέφυγε τελικά, μετά από τρεις συνεχείς αναβολές, στην προχτεσινή συνεδρίαση να προχωρήσει στην κατακύρωση της δημοπρασίας, που διεξήγαγε παράνομα η Δημαρχιακή Επιτροπή και ακύρωσε στη συνέχεια με απόφασή της η επιτροπή του άρθρου 18 της Νομαρχίας. Ο Στ. Λογοθέτης και οι σύμβουλοί του της πλειοψηφίας αποφάσισαν να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία και να προσβάλουν την ακυρωτική πράξη της επιτροπής του άρθρου 18 στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα αποφανθεί για το θέμα. Ωστόσο ο δήμαρχος δεν απέφυγε να επιτεθεί στην επιτροπή και να αμφισβητήσει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αποφάσεις της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά...

Τα ίδια έχουν γίνει με τις οριστικές αποφάσεις της επιτροπής - καθώς εκεί έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και από το υπουργείο Εσωτερικών - για την παράνομη δραστηριοποίηση στην πόλη του Πειραιά της ιδιωτικής εταιρίας ελέγχου της στάθμευσης ΣΕΛΜΟ για το έτος 1995, που αγνόησε η παράταξη του Στ. Λογοθέτη. Και μάλιστα σε αυτή την περίπτωση η ΣΕΛΜΟ ανενόχλητη συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα στην πόλη.

Στο μεταξύ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο συμβούλιο η παρέμβαση του Στ. Λογοθέτη, αλλά και του προέδρου του ΔΣ Ε. Χρυσάφη,υπέρ της επαναλειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Οι σύμβουλοι της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης κατήγγειλαν τον Στ. Λογοθέτη, ο οποίος σε μια κατάσταση που παρέπεμπε σε "τρικυμία εν κρανίω", "κατέφυγε σε αναδρομή στον Στάλιν εμπλουτισμένη με διάφορα εμετικά σχόλια για να υποστηρίξει το "δράκο" του Κερατσινίου", κατακεραυνώνοντας όσους αγωνίζονται για το κλείσιμό του με τη διαβεβαίωσή του ως χημικού μηχανικού (!) και Δημάρχου ότι ο ορίζοντας και το περιβάλλον θα είναι πεντακάθαρα και μετά τη λειτουργία του εργοστασίου! Σιγήν ιχθύος για το θέμα τήρησαν σύμβουλοι - πρώτα στελέχη του "ΣΥΝ", ενώ την αντίθεσή τους στην επαναλειτουργία του "δράκου" εξέφρασαν σύσσωμες οι τέσσερις παρατάξεις της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ