Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛOI
ΟΧΙ στα εξαντλητικά εορταστικά ωράρια!

Το φλέγον ζήτημα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων έρχεται στην επικαιρότητα ενόψει των γιορτών του Πάσχα, αφού κάθε χρόνο οι εργοδότες του εμπορίου, καλυπτόμενοι πίσω από τη δικαιολογία της αυξημένης κίνησης των καταναλωτών, εφαρμόζουν εξαντλητικά ωράρια.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,σημειώνεται ότι "οι μεγαλέμποροι Αθήνας και Πειραιά θυμήθηκαν ενόψει του Πάσχα το χουντικό νόμο περί εορταστικού ωραρίου κι ενώ από τη μια παραπονιούνται για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου που επέβαλαν πολυεθνικές, πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από την άλλη δε χάνουν ευκαιρία να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι του ωραρίου".

Επισημαίνεται η αντίθεση των εργαζομένων στο εμπόριο, στα εορταστικά ωράρια και τονίζεται: "Εχουμε ξεκάθαρη θέση (ενάντια στην απελευθέρωση) για το ωράριο, γνώστες της οποίας είναι όλοι οι εργοδότες του εμπορίου. Η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου πλήττει κύρια τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους εμπόρους. Ο εμποροϋπάλληλος είναι ίσως ο μοναδικός εργαζόμενος που ανάλογα με τις ορέξεις των εργοδοτών πρέπει να ρυθμίζει τη ζωή του. Είναι εργαζόμενος που στερείται μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής του δραστηριότητας, που μπορεί να λείπει από το σπίτι ακόμη και 14 ώρες την ημέρα στην προσπάθειά του να εξοικονομήσει το μεροκάματο. Είναι εργαζόμενος που δέχεται τις συνέπειες του ωρομισθίου και της μερικής απασχόλησης, μειώνοντας του ακόμα περισσότερο το μισθό, στερώντας του συγχρόνως το αγαθό της κοινωνικής ασφάλισης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ