Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι νταουλιέρηδες

Κάποιοι δημοσιογράφοι - του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου - οι οποίοι ξελαρυγγίστηκαν μετά την επίθεση εναντίον των συνταξιούχων στις 9 Μάρτη 1995, ξέχασαν τι επακολούθησε εκείνης της βάρβαρης επίθεσης.

Ξέχασαν, δηλαδή, ότι πριν τη συνάντηση της 15.3.1995 του τότε πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου με τη ΣΕΑ των συνταξιούχων είχαν βομβαρδίσει τους απόμαχους της δουλιάς με ειδήσεις "ότι κάτι θα πάρουν" μετά από εκείνη τη συνάντηση. Και αποδείχτηκε "άνθρακες ο θησαυρός", καθώς μετά από 15 μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εφάπαξ ενίσχυση - κοροϊδία των συνταξιούχων με μισή σύνταξη.

Την πλευρά της παραπλάνησης των συνταξιούχων είχε επισημάνει στις 15.3.1995 ο Τ. Μαυροδόγλου βγαίνοντας απ' το Μέγαρο Μαξίμου: "Ποιοι δημοσιογράφοι είναι εδώ; Από πού βγήκε το στοιχείο, και δημιουργήσατε στις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους ότι σήμερα, φεύγοντας από εδώ θα παίρναμε κάποια λεφτά;" ρώτησε με πικρία.

Ενα χρόνο μετά οι ίδιοι εργολάβοι της ενημέρωσης έδωσαν "μπόνους" ή αυξήσεις 20% στους χειμαζόμενους συνταξιούχους. Πρόκειται, δηλαδή, για κάποια απ' τα τελευταία σημεία του πλαισίου συζήτησης στη Διυπουργική Επιτροπή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που συζητά το θέμα των λεγόμενων χαμηλοσυνταξιούχων. Και οι "κονδυλοφόροι" ή οι "ματσουκοφόροι" το βάφτισαν "είδηση" και το έκαναν σημαία της "κοινωνικής πολιτικής" της κυβέρνησης.

Συνταξιούχοι φυλαχτείτε απ' τους κάθε είδους προφέσορες της ενημέρωσης. Οι άνθρωποι "πουλάνε", δεν ενημερώνουν. Είναι σαν εκείνους τους νταουλιέρηδες της παλιάς εποχής που προανήγγειλαν την άφιξη του αρκουδιάρη με την αρκούδα, που γιάτρευε κάθε αρρώστια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ