Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων

Απεργούν και οι υπάλληλοι του Οργανισμού Βάμβακος

Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα στο υπουργείο Γεωργίας και αναμένεται να συνεχιστεί στις επόμενες μέρες. Τα οξυμένα προβλήματα, η επιλεκτική "επιδοματική" πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η "συμπεριφορά" του υπουργού Γεωργίας οδηγούν τις περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στο υπουργείο Γεωργίας, αλλά και τους υπαλλήλους του Οργανισμού Βάμβακος, στην πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή,που εκπροσωπεί 18 συνδικαλιστικές οργανώσεις και 10.000 μέλη,κήρυξε για σήμερα και αύριο 48ωρη προειδοποιητική απεργία και στη συνέχεια επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, με κύριο αίτημα την αύξηση των αποδοχών με την καταβολή ποσού 80.000 δρχ. το μήνα. Σήμερα επίσης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων υπουργείου Γεωργίας ξεκινά απεργία διαρκείας, που ενδέχεται να συνεχιστεί και μετά το Πάσχα, αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη. Τα αιτήματα των ιχθυολόγων είναι: Η αύξηση των πιστώσεων για τις υπηρεσίες αλιείας και η στελέχωσή τους με βιολόγους - ιχθυολόγους, καθώς και η εξίσωση των αποδοχών τους με άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πτυχιούχων ΑΕΙ, του Δημόσιου Τομέα.

Η Πανελλήνια Ενωση Κτηνιάτρων Δημοσιών Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ) με τη σειρά της κήρυξε 7ήμερη απεργία από μεθαύριο Παρασκευή, διεκδικώντας την επίλυση των αιτημάτων όπως: Χορήγηση επιδόματος ειδικών συνθηκών (60.000 δρχ.), αναπροσαρμογή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και αναδιοργάνωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών με κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό. Η απεργία των κτηνιάτρων αναμένεται να δημιουργήσει αναστάτωση ενόψει του Πάσχα, αφού δε θα γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι στα ζωοκομικά προϊόντα.

Ακόμα, οι υπάλληλοι του Οργανισμού Βάμβακος,μπρος στη συνεχιζόμενη κοροϊδία που δέχονται και από τον τωρινό υπουργό Γεωργίας όσον αφορά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν νέες 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Πέμπτη, ενώ ήδη από τη Δευτέρα πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ βγήκε χτες "απεργοσπαστικά" και κάλεσε τους εργαζόμενους του υπουργείου Γεωργίας να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας πως... "ουδείς αμφιβάλλει ότι πολλές ομάδες εργαζομένων έχουν κατάφωρα αδικηθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ