Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πληθωρισμός και ανατιμήσεις "καίνε" την κυβέρνηση

Η αναστάτωση που επικρατεί στην αγορά το τελευταίο διάστημα και οι αλυσιδωτές ανατιμήσεις που απειλούν άμεσα να ανατρέψουν την πορεία του πληθωρισμού, θα απασχολήσουν τη σημερινή σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών

Με συσκέψεις και διαβούλια επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τον πυρετό ανατιμήσεων που παρατηρείται στην αγορά το τελευταίο διάστημα, ο οποίος απειλεί να ανατρέψει την αντιπληθωριστική πολιτική, καθώς ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τιμάριθμος το Μάρτη έτρεχε με ρυθμό κοντά στο 9%. Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί σήμερα σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,Γεωργίας Στ. Τζουμάκα και του υφυπουργού Ανάπτυξης αρμόδιου για θέματα εμπορίου Μ. Χρυσοχοϊδη.Στη σύσκεψη αναμένεται να ληφθούν μερικά από τα γνωστά πυροσβεστικά και εύθραυστα μέτρα εντυπωσιασμού στα οποία προχωρεί "δυναμικά" η κυβέρνηση στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς, η οποία δεν αφήνει περιθώρια ουσιαστικών παρεμβάσεων πέρα από την απλή "καταγραφή" της ακρίβειας.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από τη ΔΕΠ και νέα αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων, ενώ στα ίδια υψηλά επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, κινήθηκε και η αγορά κρέατος και οπωροκηπευτικών καθώς οι κερδοσκόποι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την αναταραχή που προκάλεσε το τελευταίο διάστημα η νόσος "των τρελών αγελάδων". Ειδικότερα, η τιμή των αμνοεριφίων κυμάνθηκε χτες μεταξύ 1.600 - 1.800 δρχ. στην κρεαταγορά της Βαρβακείου ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία ξεπέρασε και πάλι τις 2.000 δρχ. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι εάν πραγματοποιηθεί η ενδεχόμενη απεργία των κτηνιάτρων θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα τόσο στην εισαγωγή αμνοεριφίων από τρίτες χώρες όσο και στις σφαγές εγχωρίων, που αναμένεται να επιδράσουν αυξητικά στις τιμές τη Μ. Εβδομάδα. Τσιμπημένες ήταν και χτες οι τιμές στα οπωροκηπευτικά. Με χτεσινή τους ανακοίνωση οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων πωλητών λαϊκών αγορών επισημαίνουν τον κίνδυνο κερδοσκοπικών φαινομένων ειδικά σε προϊόντα στα οποία υπάρχει έλλειψη αυτό τον καιρό, όπως μαρούλι, κουνουπίδι, πορτοκάλια, χορταρικά και κουνουπίδι.

Εισαγγελέας στην αγορά

H Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επενέβη αυτεπάγγελτα χτες στο ζήτημα των "τρελών αγελάδων" και των κοτόπουλων ΒΟΚΤΑΣ. Συγκεκριμένα, έδωσε εντολή στη Γενική Ασφάλεια να διερευνήσει πλήρως τα σχετικά με τη διακίνηση και διάθεση στην αγορά κοτόπουλων, βοοειδών Αγγλίας, αυγών και καλλυντικών, πραγματοποιώντας αστυκτηνιατρικούς και μικροβιολογικούς ελέγχους στα εκτροφεία της ΒΟΚΤΑΣ καθώς και σε αποθήκες, ψυγεία και λοιπούς χώρους αποθήκευσης των εισαγομένων βοοειδών. Ολοι οι έλεγχοι θα γίνονται παρουσία αστυκτηνιάτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ