Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η σαπίλα τους

Το συμπέρασμα από τις όζουσες υποθέσεις των "τρελών αγελάδων", των ψόφιων κοτόπουλων, των βρώμικων καλλυντικών και ποιος ξέρει τι άλλο, είναι ένα και πασιφανές: Αυτά είναι τα καλά της ..."ελεύθερης αγοράς" και των "ευγενών" νόμων της, του ανταγωνισμού και του υπερκέρδους.

Αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής αυτών των σκανδάλων, τα οποία βέβαια δε θεωρούνται σκάνδαλα από τους ιθύνοντες του συστήματος, αλλά ως απλές "στρεβλώσεις" και "παρενέργειες" της αγοράς. Οι απολογητές αυτού του σάπιου συστήματος ποτέ δε θα παραδεχτούν ότι η ασυδοσία που παρέχεται στις πολυεθνικές, ότι οι υποκλίσεις τους στον υπέρτατο νόμο του κέρδους αποτελούν το υπόβαθρο και την αιτία για την αισχροκέρδεια των "επιχειρηματιών". Ποτέ δε θα αναγνωρίσουν ότι αυτοί ευθύνονται για την αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών - διάβαζε των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων - και για τα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος της υγείας τους.

Ομως οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι είναι τα μεγάλα θύματα της κυρίαρχης νεοσυντηρητικής πολιτικής, δεν μπορούν να παρακολουθούν μοιρολατρικά και ανήμπορα αυτές τις εξελίξεις. Χρειάζεται να καταγγείλουν, να αποκαλύψουν τις αιτίες και να ενισχύσουν τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ